Koning noemt Dirksland Ziekenhuis in Kersttoespraak

Foto: CuraMare/Elma Tanis

Traditiegetrouw houdt Koning Willem-Alexander op Eerste Kerstdag om 13.00 uur zijn kersttoespraak. Zo ook dit jaar.

Door Sam Fish 

Er werden veel dingen in genoemd die vooraf wel verwacht werden. Maar wat onverwacht was, was het feit dat hij zijn bezoek aan het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis aanhaalde. Hij zei het volgende:

Ik heb het voorrecht om in mijn werk de meest uiteenlopende mensen te ontmoeten en hun persoonlijke verhaal te horen. Soms is dat een verhaal van moed en doorzettingsvermogen.

Zoals in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, waar een verpleegkundige me vertelde over de uitputtingsslag van veel patiënten op de IC. Ik moest meteen denken aan de uitputtingsslag die het voor haar en haar collega’s moest zijn. Een krachtsinspanning tot op de dag van vandaag van al die fantastische artsen, verpleegkundigen en zorgmedewerkers die maar doorgaan en doorgaan voor onze gezondheid.

Volledige toespraak 

Natuurlijk ging zijn toespraak niet alleen over het bezoek aan Dirksland. Hij heeft nog vele andere ontmoetingen aangehaald. Wil je de kersttoespraak teruglezen? Dat kan op de website van het Koninklijkhuis. Of kijk hem hieronder terug in videoformaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen