Lezing over Nederlands Zilver en tussen Kunst in Kitsch

Foto: Stichting Kunst en CultuurEducatie

Stichting Kunst en CultuurEducatie (KCE) Goeree-Overflakkee organiseert op dinsdagavond 10 februari een lezing over “Nederlandse zilveren gebruiksvoorwerpen in de loop der eeuwen” en een tussen Kunst en Kitsch op het gebied van zilver.

Altijd al willen weten wat een “Hansje-in-de-kelder” is of een knottekistje? Hoe zit het met de brandewijnkom, de zogenaamde snakerijen, molenbekers en potpourri’s. Allen voorwerpen die echt Nederlands zijn.
Aan de hand van een powerpoint presentatie laat mevrouw Drs. Willemien de Vlieger-Moll u de foto’s zien van typische Nederlandse gebruiksvoorwerpen.
Een korte geschiedenis van het zilver door de eeuwen heen zet alles in het perspectief.
Drs Willemien de Vlieger-Moll heeft in Den Haag bij een aantal juweliers gewerkt en ook bij het Venduehuis der Notarissen, het oudste veilinghuis van Nederland en is daarmee een expert op dit vakgebied.

Na de pauze volgt een variant op “Tussen Kunst & Kitsch”. Aan de hand van de door u meegebrachte voorwerpen wordt er verteld waar het voor werd gebruikt, hoe oud het is en eventuele bijzonderheden.

De lezing wordt gegeven op dinsdagavond 10 februari van 19:30-21:30 uur. De Remonstrantse Kerk, Voorstraat 35 te Sommelsdijk is bereid gevonden haar gebouw voor deze lezing ter beschikking te stellen. De kosten voor de lezing bedragen € 5,- per persoon inclusief consumptie.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met het secretariaat, P. Hofs – de Bruijne, Telefoon: 0187-601048 of mail naar [email protected] Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Stichting Kunst en CultuurEducatie Goeree-Overflakkee? Kijk dan op de website van www.kcego of like de KCE op Facebook.

Reacties