DBGC verovert eerste periodetitel

Foto: Bas Abresch

Al vroeg in het seizoen heeft DBGC zich verzekerd van nacompetitie voor promotie.

In Burgh-Haamstede wonnen de mannen van trainer Richard Elzinga met 0-3 van DFS, waardoor de eerste periodetitel werd veroverd.

Vanaf het begin was DBGC de bovenliggende partij. De meeste dreiging kwam in de openingsfase van Lars van Es, die slechts door overtredingen te stoppen was door zijn directe tegenstander. Uit de vrije trappen die daarop volgden, was DBGC twee keer gevaarlijk. Poging één van Bas Abresch werd nog van de lijn gekopt, maar bij poging twee was het wel raak. Via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel: 0-1. Hierna kreeg DBGC een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de pogingen van Lars van Es, Tim Mackloet en Wilko Pulleman verdwenen naast of over de goal van de DFS-doelman. De grootste kans was voor Bas Abresch, die oog in oog met de doelman ongecontroleerd naast schoot.

LEES OOK: Wordt jouw foto onze nieuwe omslagfoto op Social Media?

Op slag van rust leek DBGC dan toch op 0-2 te komen. Een goede aanval over de linkerkant, met Wilko Pulleman en Dimri Vogelaar, werd besloten met een doelpoging van Tim Mackloet, die van dichtbij via de onderkant van de lat raak schoot. De bal stuiterde weer terug het veld in, maar was overduidelijk achter de lijn geweest. Dat vond ook de scheidsrechter, want hij wees resoluut naar de middenstip. Toen DBGC was uitgejuicht en al weer op eigen helft stond opgesteld, keurde de scheidsrechter de goal echter alsnog af. Een onbegrijpelijke beslissing, zo vond ook menig DFS-speler.

DBGC liet zich echter niet van de wijs brengen en ging in de tweede helft op jacht naar een wél geldige tweede goal. Dat deed de ploeg niet met heel goed voetbal, maar desondanks werden er voldoende kansen gecreëerd, waarvan Wilko Pulleman de grootste wist te missen. Halverwege de tweede helft was het dan toch raak, toen de bal via Joran Maliepaard voor de voeten kwam van Tim Mackloet, die overtuigend raak schoot: 0-2. Niet veel later was Joran Maliepaard zelf trefzeker, toen hij diep werd gestuurd door Wilko Pulleman en na een knappe actie de korte hoek wist te vinden: 0-3.

LEES OOK: VIDEO – Burgemeester Grootenboer laat twee zeehondjes vrij

Toen de scheidsrechter na een rommelige slotfase affloot, kon DBGC juichen: de eerste periodetitel was binnen! Het feestje werd op het veld gevierd met bloemen die door het DBGC-bestuur en Auperlé Bloemen verzorgd werden. Daarna ging het feest nog even verder in de kleedkamer en kantine, waarna – met de complimenten van DFS-supporters Gerard en Gerrit op zak – de terugreis naar Oude-Tonge werd gemaakt.

Omdat ook Duiveland wist te winnen, blijft het verschil met de nummer twee één punt. Aankomende zaterdag verdedigt DBGC de koppositie thuis tegen Kogelvangers. Aftrap van dit duel is om 14.30 uur.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Jordy Buijs, Bas Mackloet, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Robbert Huizer, Bas Abresch, Tim Mackloet (80. Roy van de Berg), Gertjan Lodder (46. Joran Maliepaard), Wilko Pulleman (85. Stefan de Leeuw), Lars van Es.

Reacties