DBGC bekert verder na winst op FC Perkouw

DBGC heeft de achtste finales van de KNVB Beker bereikt. Afgelopen zaterdag werd in de derde ronde van de districtsbeker West II afgerekend met FC Perkouw: 4-1.

Voor DBGC was het de eerste wedstrijd sinds vijf weken, dus het was even wennen op het gladde, maar redelijk goed bespeelbare hoofdveld. De onbekende tegenstander uit Berkenwoude bleek een ploeg die graag wilde voetballen en dit bij vlagen ook redelijk kon. Na een minuut of tien kwamen de bezoekers zelfs op 0-1, nadat een van de aanvallers een afvallende bal prachtig in de korte hoek draaide. Daarna nam DBGC het heft in handen en kreeg het via Thijs Tromp, Bas Abresch en Jeroen Sep enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar de bal wilde er nog niet in.

Halverwege de eerste helft was het wel raak, toen Bas Mackloet met een steekbal Jeroen Sep bereikte, die koelbloedig de keeper omspeelde en de 1-1 binnen schoof. Niet veel later kwam de ploeg van trainer Richard Elzinga op voorsprong; de vrije trap van Tim Mackloet bereikte diens broer Bas, die op miraculeuze wijze de bal met de hak achter de doelman werkte: 2-1.

In de tweede helft drong Perkouw in eerste instantie aan, maar DBGC hield stand. In de slotfase werd verder afstand genomen dankzij een fantastische goal van invaller Robert Koster, die de bal met links in de verre hoek draaide, en een kopbal van Tim Mackloet, die de eindstand op 4-1 bepaalde.

Door de overwinning plaatste DBGC zich voor de achtste finales van de districtsbeker West II. In die ronde nemen de blauw-witten het op tegen Zwammerdam, dat uitkomt in de derde klasse A. De speeldatum is waarschijnlijk 14 februari. Voor nu gaat het vizier weer op de competitie, waarin DBGC het zaterdag opneemt tegen Duiveland (thuis, 14.30 uur). Dinsdagavond oefenen de mannen op kunstgras in en tegen eersteklasser Klundert (20.00 uur).

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Jordi Hotting, Mike Jacobs, Marcel Vervloed (65. Jordy Buijs), Joran Maliepaard, Bas Mackloet (60. Marc Pollemans), Bas Abresch (55. Robert Koster), Tim Mackloet, Dimri Vogelaar, Thijs Tromp, Jeroen Sep.

1-1 Jeroen Sep

2-1 Bas Mackloet

3-1 Robert Koster

4-1 Tim Mackloet