Winnaar Voeldozen Streekmuseum

Foto: Streekmuseum GO

De winnaar van de voeldozen tijdens de Monumentendag in Sommelsdijk en Middelharnis is bekend.

Tijdens de drukbezochte Monumentendag in Sommelsdijk en Middelharnis was er bij het Streekmuseum in Sommelsdijk en in het Raadhuis van Middelharnis een voeldoos aanwezig. Jong en oud stopten hun hand in de voeldoos en voorzichtig, soms huiverend, betastten ze de voorwerpen. Wat soms tot grote hilariteit leidde.

De voeldoos in het Raadhuis bevatte een suikerbiet en die bij het Streekmuseum een schaaltje met kandijsuiker.

Uit de juiste antwoorden werd de Fam. Exalto uit Nieuwe-Tonge getrokken als winnaar. Proficiat. De prijs is onder meer een Flakkeese High Tea in het Flakkeese kamertje in het Streekmuseum en het Veldnamenboek van Rethorica.

Lees ook: Vermiste Amasja (17) uit Stellendam nog steeds niet terecht! 

Actief Streekmuseum
Door activiteiten als deze aan te bieden wil het Streekmuseum iedereen kennis laten maken met de historie van ons mooie eiland en samen met u de verhalen over ons eiland blijven vertellen. Heeft u het Streekmuseum wel eens bezocht? Het museum is tot 1 november geopend. Momenteel is er een expo over de BN-ers van Goeree-Overflakkee.

Daarnaast zijn er spannende en leuke speurtochten voor de kinderen beschikbaar. Meer informatie over openingstijden en de wisselende exposities vindt u op de website van het Streekmuseum. Wilt u voor €20,00 per jaar “Vriend van het Streekmuseum” worden, neem dan contact op met het Streekmuseum en u krijgt het gehele jaar gratis toegang.

Lees ook: Nog meer oplaadpunten voor elektrische auto’s op Flakkee

Reacties