Schade na onweersbui lijkt mee te vallen

Foto: Sam Fish

Het is in Nederland op zich niet bijzonder dat we na een paar dagen mooi weer worden getrakteerd op een onweersbui. Zo ook op dinsdagavond 11 augustus.

Door Sam Fish

De bui kwam heel Goeree-Overflakkee over, in een rechte lijn. Met precies het zwaartepunt van de bui boven het eiland. En iemand die naar buiten heeft gekeken zal gezien hebben dat het vrijwel constant aan het flitsen was. En dat klopt.

Het fenomeen wordt stroboscoop onweer genoemd. Gisteravond kwam die voorbij met zo’n 50 flitsen per minuut. Dat is dus bijna elke seconde een flits.

Schade

Het lijkt erop dat de onweersbui niet al te veel schade heeft aangericht op het eiland. Er zijn helaas een paar bomen en wat planten kapot gegaan en een aantal mensen hebben waterschade. In Dirksland was er ook genoeg regen gevallen om met de auto de stoepen te laten zwemmen.

Maar we hebben het een stuk minder heftig gehad dan andere delen van het land. Zo staan er op andere plekken campings onder water en heeft een supermarkt enorme lekkage dat wordt opgevangen met rolcontainers. We mogen dus eigenlijk niet klagen. Plus, dit is misschien wel de uitgelezen kans om eindelijk eens die triatlon te doen!