Bouw Windpark Blaakweg zichtbaar van start gegaan

Foto: Deltawind/Linde Fotografie

Langs de N59 wordt zichtbaar gebouwd aan het nieuwe Windmolenpark Blaakweg. Deze komt te liggen tussen Oude-Tonge en de Grevelingendam.

Persbericht Coöperatie Deltawind

Stedin is in de berm van de N59 begonnen met het aanleggen van de kabels voor de netaansluiting. Het eindpunt van de kabels is het hoofdverdeelstation bij Stad aan het Haringvliet. Dat is ruim 9 kilometer verderop.

Verkeersafsluiting

De aanleg van het windpark brengt aardig wat groot en zwaar verkeer met zich mee. Om het wegdek van de polder te beschermen tegen deze gevaarten wordt de weg deels voorzien van rijplaten. Dit vormt voor het gewone verkeer een risico. Daarom wordt de Blaakweg in Nieuwe-Tonge de komende periode afgesloten voor verkeer.

Start heiwerkzaamheden

Op maandag 29 juni starten de heiwerkzaamheden voor het windpark. Windpark Blaakweg bestaat uit drie Nordex-windturbines. Deze hebben een totaal vermogen van 10,8 MW. In oktober worden de turbines gebouwd en de verwachting is dat het eind 2020 in productie wordt genomen. Het windpark is een gezamenlijk initiatief van Coöperatie Deltawind en Eneco.