Neem de kinderen mee op berenjacht!

Foto: Sam Fish

Het is een trend die rond gaat op Facebook, maar nu gaat ook Goeree-Overflakkee eraan geloven. De berenjacht is geopend!

Door Sam Fish

Het is een initiatief dat is overgewaaid vanuit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Ook daar heeft het corona-virus de samenleving hard getroffen. En dus besloten de mensen daar wat leuks te doen voor de kinderen.

Het is niet leuk om de hele dag binnen moeten zitten en dan is het lekker als je even naar buiten kunt voor een wandeling. Maar veel kinderen vinden zo’n wandeling maar saai. Daar is nu dus iets op gevonden.

Berenjacht

Veel mensen op Goeree-Overflakkee doen het al, er komen immers steeds meer foto’s voorbij op Facebook. Het idee is dat mensen een knuffelbeertje in het raam zetten. Zo kunnen kinderen vanaf de straat de beren tellen die ze tegenkomen tijdens de wandeling.

Voor zo’n wandeling hoef je niet ver te gaan. Gewoon een klein rondje door de wijk is op deze manier al een stuk leuker. En kinderen hebben echt het idee dat ze er even uit zijn geweest. Het is spannend en leuk en kost dus energie. Ze worden er blij van!

Regels

De wandeling wordt dus leuk door op berenjacht te gaan. Maar er zitten natuurlijk wel een paar regels aan. Aangezien een wandeling in de open lucht nog mogelijk is, gaan veel mensen een blokje om. Kies daarom een moment dat het rustig is op straat. Dat is niet altijd makkelijk in te schatten, maar probeer het. Ga ook niet naar plekken waar veel mensen komen. Kom je dan toch nog iemand tegen? Houd dan afstand. En verklap natuurlijk niet waar de beer zit!

Zorg daarbij ook dat je alleen met je eigen gezin op pad gaat en zoek geen andere mensen op. De richtlijnen van het RIVM gelden ook voor dit spelletje.

Oproep

Bij deze dan ook meteen de oproep aan heel Goeree-Overflakkee om een beertje achter het raam te plaatsen. Dat kan elk beertje zijn. Een grote, een kleintje, een kerstbeer, een Paasbeer, wat voor beer dan ook. Op deze manier heb je ook meteen wat meer interactie met de buitenwereld, kinderen vinden het namelijk geweldig!

  • Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!