Verschillende belangrijke voedselwaarschuwingen!

Foto: Image by giant_bilker0 from Pixabay

De Nederlandse Voedels- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een drietal voedselwaarschuwingen verstuurd voor producten.

De drie producten bevatten allemaal de verkeerde informatie omtrent allergenen. Dat kan dus gevaarlijk zijn voor mensen met allergieën.

Doritos Nacho Cheese

De eerste waarschuwing gaat om de Doritos Nacho Cheese. Het gaat hierbij om de zakken van 185 gram met een houdbaarheidsdatum van 2 mei 2020. Hierbij hoort de EAN code 08710398170132.

Door een productiefout kan er mogelijk soja inzitten, wat niet op de ingrediëntenlijst staat vermeld. Consumenten met een allergie voor soja wordt geadviseerd het product niet te eten. Zij kunnen contact opnemen met de consumentenservice van PepsiCo. Zij zijn te bereiken via 0800-23 77 426. De klant kan het volledige aankoopbedrag gewoon terugkrijgen.

Bron: NVWA

AH Nacho Chips naturel

Nog meer nacho’s die niet helemaal kloppen. Deze keer gaat het om de Nacho chips naturel van Albert Heijn huismerk. De zakken van 200 gram met de houdbaarheidsdatum 11 juli 2020 worden per direct uit de winkels gehaald. Het gaat alleen om de zakken met deze specifieke houdbaarheidsdatum.

Tijdens de productie zijn AH Nacho Chip Cheese in de verpakking van de naturel variant terecht gekomen. Hierdoor zijn de allergenen melk en lactose aanwezig. Deze staan echter niet op de verpakking vermeld. Klanten met een melkallergie of lactose-intolerantie worden dringend verzocht de nacho’s niet te eten. Zij kunnen het product terugbrengen naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgen ze gewoon terug, ook zonder bon.

Klanten zonder allergie kunnen het product gerust eten.

Bron: NVWA

Ladessa Vitello Tonnato

Fabrikant Ladessa waarschuwt voor LAdessa Vitello Tonnato met de barcode 8715984094069. Hierbij hoort de houdbaarheidsdatum 6 februari 2020 en lotcode F210. Ze zijn verkocht bij Albert Heijn.

Na een controle is gebleken dat het product aan de onderkant voorzien is van een foutief etiket. Daarop missen de allergenen sulfiet en vis. Klanten met een allergie voor deze bestanddelen worden verzocht het product niet te eten. Mensen zonder allergie kunnen het product gerust eten.

Klanten met allergie kunnen het aankoopbedrag terugkrijgen. Zij kunnen een foto van de verpakking, het product en de houdbaarheidsdatum mailen naar [email protected].

Bron: NVWA

Reacties