Cursus omgaan met de digitale overheid

Foto: Pixabay; Free-Photos

Op maandag 4 november start in Middelharnis de cursus Digisterker. In deze cursus leer je omgaan met de digitale overheid.

Organisaties zoals de Belastingdienst en de Gemeente willen graag dat burgers steeds meer gaan regelen via internet. Ook wordt vaak naar websites verwezen. Dit is niet altijd eenvoudig. Vind je het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker. In deze cursus leer je om je weg te vinden op de sites van de overheid. Ook leer je een DigiD aanvragen en gebruiken.

Tijdens de cursus wordt onder andere gebruik gemaakt van de website van de gemeente Goeree-Overflakkee. Zo leer je je weg te vinden en overheidszaken te regelen via de computer.

Meer informatie

De cursus Digisterker wordt aangeboden door de Bibliotheek in samenwerking met Gemeente Goeree-Overflakkee en Stichting ZIJN. Iedere cursist ontvangt een cursusboek zodat je de stof thuis rustig kunt nakijken. De sfeer in de cursus is ontspannen. In een kleine groep van cursisten bouw je ervaring op en krijg je meer zelfvertrouwen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur en begint op maandag 4 november. De cursusmomenten duren van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is volledig gratis, maar vooraf aanmelden is wenselijk. Voor informatie en aanmelden kun je terecht bij de balie van de bibliotheek of via de website van de bibliotheek www.bzhd.nl.

Reacties