Kan jouw auto tegen de nieuwe E10-benzine?

Foto: Pixabay; Skitterphoto

Per 1 oktober is de benzine een beetje veranderd. Dit keer gaat het niet om de prijzen, maar om de samenstelling van de benzine.

De nieuwe E10-benzine kan je auto schade toebrengen. Niet elke auto is namelijk geschikt voor de nieuwe samenstelling van het gouden goedje. Het nadeel is alleen dat per 1 oktober élk benzine station alleen nog de E10 levert.

In de nieuwe E10-benzine zit maximaal 10 procent ethanol. De afgelopen jaren was dat met de E5-benzine 5 procent. En niet elke auto kan dat hebben.

Kan jouw auto het aan?

Het zijn vooral de oudere voertuigen die niet tegen de nieuwe samenstelling komt. Deze auto’s lopen na een aantal tankbeurten schade op. Te veel ethanol tast namelijk onder andere de rubber slangetjes aan. Die kunnen gaan verteren en daardoor brandstof lekken. In het ergste geval kan het voertuig daardoor zelfs in brand vliegen.

Doe de check

Om te kijken of jouw auto tegen de nieuwe benzine kan kun je de E10 check doen. Dit kan via e10check.nl. Je kunt het anders ook navragen bij je dealer of BOVAG-bedrijf. Wil je liever het zekere voor het onzekere nemen? Tank dan Premium Super E5. Deze is wel wat duurder, maar tegelijk ook beter voor je auto.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen