€ 4000,- voor Nepal!

The Soggy Bottoms bijten het spits af
Foto: Sam Fish

Hoewel het er op Facebook somber uitzag voor het benefietconcert voor Nepal, werd het tegendeel bewezen toen de eerste klanken uit de zaal kwamen. In de voorverkoop waren al honderd kaarten verkocht en ook aan de deur kwamen nog mensen een kaartje kopen.

Het benefietconcert werd georganiseerd door de band WatchEls. Het idee kwam anderhalve week geleden. “Ik zag dat Nel, gitariste bij The Soggy Bottom Girls, toevallig online was op Facebook. Ik vroeg haar of ze het leuk vond om hier aan mee te werken en daarna was het eigenlijk binnen een dag geregeld”, vertelt Els van de Wetering, zangeres van WatchEls. “Daarna kwam het idee van Dirk, onze toetsenist, om ook een presentator te regelen en toen dacht ik meteen aan Erwin Grootenboer”, vertelt ze. Erwin zit bij Els in de BigBand en heeft een eigen bedrijf, Storm Sales Solutions. “Hij heeft een vlotte babbel, dus ik wist dat het goed zou komen”.

“Het leuke aan The Soggy Bottom Girls is toch wel dat het vijf vrouwen zijn. Maar ze maken ook hele goede muziek en het is een ander repertoire van wat wij spelen, dus we vullen elkaar goed aan”, vertelt Els.

Geld
Maar alles leuk en aardig, het gaat natuurlijk om het geld. Het doel is natuurlijk om de mensen in Nepal te kunnen helpen. “We hoopten van tevoren eigenlijk op een eindbedrag van € 2000,-, maar daar zaten we vanmiddag al overheen”, vertelt Els dolblij. “Er zijn honderd kaarten verkocht in de voorverkoop, dus dat is al € 1250,- en we kregen vanmiddag donaties binnen van verschillende bedrijven die samen goed zijn voor  € 800,-“. De bedrijven die gedoneerd hebben zijn Bakkerij Klootwijk uit Rotterdam, Itho Daalderop uit Rotterdam, Technische Groothandel Solar uit Rotterdam, Installatiebedrijf De Jong uit Sommelsdijk, Airvek Koeltechniek uit Rotterdam en Tieleman Keukens kocht acht kaarten die vervolgens werden verloot. De zaal en het licht en geluid is gesponsord door het Diekhuus. “Ons nieuwe streefbedrag staat nu op € 2500,-“.

Maar ook dat doel is iedereen voorbij gegaan. “We hebben het spectaculaire bedrag van € 4000,- opgehaald!”, vertelt Els blij na afloop. En dit bedrag kan deze week nog oplopen.

Nepal
Bij de aardbeving zijn bijna 8500 mensen omgekomen en ruim 17.000 mensen raakten gewond. Volgens het Rode Kruis zijn er ook nog 260 mensen vermist. Gebouwen zijn verwoest en duizenden mensen leven noodgedwongen op straat. De actieweek voor Giro555 kwam gisteren ten einde en haalde bijna € 19.000.000,- op. Er wordt opgeroepen om te blijven doneren, ondanks dat de actieweek voorbij is.

Reacties