Deze week in het Diekhuus

Foto: Sam Fish

In het Diekhuus zijn deze week weer twee films te bekijken. Het gaat om Interstellar en Anni Felici. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur en kosten € 7,- aan de kassa. CJP en Filmhuisleden hebben anderhalve euro korting.

LET OP!:  Vrijdagavond is er in het Diekhuus een benefietconcert met Flakkeese muzikanten om de slachtoffers van de aardbeving in Nepal te steunen. Kaarten hiervoor kosten € 12,50. Wees er snel bij, want er zijn maar 160 kaarten verkrijgbaar. Uitsluitend te koop via Diekhuus.nl. De optredens worden verzorgd door de Soggy Bottom Girls en WatchEls.

Anni Felici
Op donderdag 7 mei kunt u in de Rabobankzaal kijken naar de film Anni Felici vna regisseur Danielle Luchetti. Een Italiaans drama waarin een narcistische kunstenaar in een crisis terecht komt wanneer een tentoonstelling flopt en zijn vrouw bij hem weg wil gaan.

Rome, zomer 1974. Guido is een narcistische kunstenaar, die weliswaar getrouwd is met Serena maar zich desondanks in zijn atelier laat omringen door aantrekkelijke jonge vrouwen. Via een galeriehoudster krijgt Guido een belangrijke opdracht voor een tentoonstelling in Milaan, maar dat loopt uit op een fiasco. Een kunstcriticus verwijt hem een gebrek aan passie en hierdoor wordt Guido extreem gevoelig voor iedere vorm van kritiek. Als Serena besluit om hun twee kinderen mee te nemen naar een feministische retraite in Frankrijk, op uitnodiging van dezelfde galeriehoudster die Guido’s carrière een boost gaf, staat zijn leven op instorten. Guido wordt gedwongen de confrontatie aan te gaan met zijn demonen die ook zijn kunst beperkten.

https://youtu.be/W3fBMr9qpvE

Interstellar
Op zaterdag 9 mei draait in de Rabobankzaal de film Interstellar van regisseur Christopher Nolan.

In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20e eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en op zoek te gaan naar een plek in de ruimte waar de mensheid kan voortbestaan.

https://youtu.be/0vxOhd4qlnA

Reacties

Cookieinstellingen