FidesWonen viert feestelijke bouwstart in Achthuizen

Foto: PR FidesWonen

Dinsdag 25 juni was de officiële bouwstart voor vijf nieuwe seniorenwoningen in Achthuizen. Voor het feestelijke moment was zelfs de zon goed aanwezig.

De nieuwe woningen komen te staan aan de H’Oranjeweg in Achthuizen en worden energiezuinig gemaakt. De bouw vormt bovendien het begin van een kleine nieuwbouwwijk vlakbij de ijsbaan van Achthuizen.

Voorafgaand aan het officiële moment waren er verschillende speeches. Gert-Jan van der Valk, directeur-bestuurder van FidesWonen en wethouder Daan Markwat onderstreepten beiden in hun toespraken dat nieuwbouw belangrijk is voor Achthuizen. Verder sprak Ivo Zweekhorst van bouwbedrijf Kroon en de Koning. Na de bouw van 42 vergelijkbare woningen in Dirksland en Herkingen realiseert zijn bouwbedrijf nu ook de vijf woningen in Achthuizen.

Extra symbolisch

Na de speeches verrichte Wim Buijs het officiële moment: hij metselde de eerste gevelstenen. Tot acht jaar geleden was Buijs bestuurslid bij Woningbouwvereniging Den Bommel, die vereniging maakt inmiddels deel uit van FidesWonen. Het toenmalige bestuur onderzocht indertijd al de mogelijkheden van nieuwbouw in Achthuizen. Nu is het dan zover en daarom nodigde FidesWonen Wim Buijs uit om deze symbolische handeling te verrichten.

5x Nul-op-de-Meter

De vijf nieuwe seniorenwoningen zijn straks heel goed geïsoleerd en wekken zelf energie op. Het wooncomfort in deze Nul-op-de-Meter-woningen is groot. Want in de winter blijft het binnen aangenaam warm en in de zomer juist koel. De installaties voor ventilatie, verwarming en koeling dragen daar aan bij. Verder zijn de woningen uitgerust met installaties die zelf energie opwekken, zoals zonnepanelen en een warmtepomp.

‘Goede zaak’

De officiële bouwstart op 25 juni kon op veel belangstelling rekenen. Natuurlijk waren de toekomstige bewoners aanwezig, ook de dorpsraad en omwonenden woonden de feestelijkheden bij. De dorpsraad noemt de start van de nieuwbouw een goede zaak: “Het is goed dat er straks mooie, levensloopbestendige woningen beschikbaar zijn voor senioren in Achthuizen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen