Geslaagde actiedag van politie Goeree-Overflakkee

Foto: PR Politie Goeree-Overflakkee

Politie, BOA’s en buurtpreventieleden van over het hele eiland kwamen woensdag 19 juni in actie om veiligheid onder de aandacht te brengen. De actie was vooral gericht op de komende vakantieperiode.

Door Sam Fish

Veel mensen gaan de komende zomerperiode lekker op vakantie en doen er vaak alles aan om te zorgen dat erbij hen niet wordt ingebroken. Althans, dat is de bedoeling. Toch is het sluiten van gordijnen geen goed idee. Eerder deze week plaatsten we al acht tips om je huis veilig achter te laten als je op vakantie gaat.

Om mensen nog duidelijker te maken waar ze op moeten letten gingen politie, BOA’s en buurtpreventieteams de straat op om mensen informatie te geven. Zo werd er geflyerd op schoolpleinen, stonden teams informatiefolders uit te delen bij recreatiegebieden en werd er informatie gedeeld in verschillende dorpskernen.

Actie voeren

“We hebben tussen de middag diverse scholen bezocht in Sommelsdijk, Middelharnis, Oude-Tonge, Stellendam en Goedereede,” vertelt politieagente Janita de Rode. Zij gaat vaker langs bij scholen om informatie te verstrekken over veiligheid thuis en op straat. “Binnen die dorpen hebben we ook supermarkten bezocht. Recreatiegebieden als het zwembad in Stellendam, het Havenhoofd, de markt in Sommelsdijk en D’n Diek in Middelharnis hebben we ook meegenomen. ’s Avonds was het vooral aan de buurtpreventie om tijdens hun ronde mensen te informeren.” Dat laatste viel op een hoop plaatsen helaas in het water door de vele regen die is gevallen.

Bingo

“We vonden het een goed idee om ook te flyeren in het wijkcentrum van Middelharnis, maar daar was dus een bingo bezig,” zegt De Ronde. “De organisatie was zo aardig om mij even iets te laten vertellen en ik mocht wat folders uitdelen. Helaas was er geen tijd om een rondje mee te doen.”

Actiedag politie en buurtpreventie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen