Obs de Westhoek het water in voor geld

Foto:

Ruim 100 leerlingen, van groep 4 tot en met 8, sprongen maandag 17 juni het water in om baantjes te trekken voor het goede doel. De kinderen van groep 1, 2 en 3 hadden wateractiviteiten op het schoolplein.

Door Sam Fish

Per klas zijn de kinderen aan de beurt om het water te trotseren in het buitenbad van zwembad ’t Zuiderdiep in Stellendam. De rest van de leerlingen mogen zich uitleven in de rest van het bad. Het pleziergehalte ligt erg hoog, maar natuurlijk is het allemaal voor het goede doel.

“We zwemmen voor twee doelen,” vertelt directrice Petra ’t Hoen. “We zwemmen voor technieklessen bij ons op school. Die worden steeds belangrijker voor de toekomst van de kinderen. Met dat deel van het geld gaan we materiaal aanschaffen waarvan ze dingen kunnen bouwen.” Het tweede doel is er eentje buiten de school om. “De rest van het geld, waarschijnlijk het grootste deel, gaat naar GO 4 Kika. Dat is het fietsteam dat mee gaat doen aan de Giro di Kika. Een fietstocht door Italië om geld op te halen voor de zieke kinderen.”

Geld ophalen

Het is niet de eerste keer dat de school zich inzet voor het goede doel. “We hebben normaal gesproken altijd een sponsorloop,” laat ’t Hoen weten. “Maar we hebben hier een prachtig zwembad en zwemmen is hartstikke gezond, dus waarom ook niet?”

Om de kinderen extra te motiveren om hun best te doen kwam Kika-ambassadeur Kees Witte een week van tevoren al langs bij de leerlingen om te vertellen hoe belangrijk het is dat er geld wordt opgehaald voor hun zieke leeftijdsgenootjes.

Opbrengst

De totale opbrengst in euro’s is nog niet bekend, aangezien de kinderen het geld nog moeten ophalen bij de sponsoren. “Ik heb wel een paar andere leuke feitjes,” zegt ’t Hoen. “In totaal hebben de 111 leerlingen 1270 baantjes gezwommen. Het bad is 50 meter lang, dus ze hebben 31.750 meter afgelegd. De leerling met de meeste baantjes was Brandon Netten, hij zwom 550 meter in een kwartier.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen