Pannenkoeken bakken bij het ziekenhuis

Foto: CuraMare

Op vrijdagmiddag 10 april hebben kinderen met diabetes met de diabetesverpleegkundigen van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis pannenkoeken gebakken.

Na ontvangst in het restaurant van het ziekenhuis zijn de kinderen met de diabetesverpleegkundigen boodschappen gaan doen. Tijdens het boodschappen doen leren de kinderen welke producten wel en niet verantwoord zijn. Wat kan wel op de pannenkoek, wat niet. In de centrale keuken van het ziekenhuis hebben de kinderen samen met een van de koks pannenkoeken gebakken. En uiteraard mocht het resultaat door de kinderen zelf worden opgegeten.

Lees ook: Kermis? Ach, we mogen niet klagen…

Voeding bij diabetes
Bewust omgaan met voeding is voor kinderen met diabetes belangrijk. Het aantal koolhydraten dat ieder kind mag hebben, hebben ze samen uitgerekend. Tegenwoordig kan dat via handige apps op de smartphone. Ook werden onderling tips en ervaringen uitgewisseld over leven met diabetes. De middag is door de kinderen positief ervaren. ‘Leuk om in de keuken van een ziekenhuis te kijken, pannenkoeken te bakken in een grote pan, maar ook fijn om met leeftijdgenoten te praten over de dingen waar zei tegenaan lopen, welke tips zij hebben bij het spuiten met insuline en spuit zij hiervoor gebruiken’ waren wat reacties.

Na afloop haalden de ouders blije kinderen op en konden ook zij ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Lees ook:  Lente kriebels!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reacties