Voedselbank zoekt extra mensen

Foto: Pixabay; Mittmac

Sinds 2006 zet de voedselbank Goeree-Overflakkee zich in voor zo’n 70 gezinnen die elke week afhankelijk zijn van donaties. Nu is de voedselbank op zoek naar extra hulp om deze hulpbehoevende gezinnen te kunnen helpen.

Door Sam Fish

Op dit moment bestaat het team uit zo’n 60 tot 70 mensen. “Er komt eens iemand bij en er gaan weer mensen weg. Voor de zomer hebben we echt extra hulp nodig,” zegt Marijke Sies, coördinator van de vrijwilligers bij de voedselbank.

“Het zou ideaal zijn om dertig mensen te hebben voor de donderdag, nu hebben we 25 mensen en dat blijkt toch erg krap te zijn,” legt Nella van der Sluijs uit, zij gaat over de planning. “Op donderdag is ons uitgifte punt en komt ook de koelbus binnen vol versproducten. Die moeten meteen uitgeladen worden.”

De organisatie is onder meer op zoek naar chauffeurs voor de koelbussen op donderdag. Daarnaast zijn ze ook drastisch op zoek naar parkeerwachters. “We hebben een geweldig systeem om het haalbaar te maken op het terrein van de loods als voor de uitgevers die daar hard bezig zijn,” legt Nella uit. “We zoeken trouwens ook nog een aantal chauffeurs voor de dinsdag en woensdag om spullen op te halen en het liefst ook een paar bijrijders.”

LEES OOK: Er komt een stripboek over de erfgoed van Goeree-Overflakkee!! 

Werken bij de voedselbank
“Als je je aansluit bij het team dan is dat voor minimaal één keer per maand, anders is het niet rendabel,” vertelt Marijke. “Over de beschikbare momenten en alle andere details valt gewoon te praten.”
“Het is een heel leuk team waar je in terecht komt,” laat Nella weten. “We hebben het altijd erg gezellig met elkaar en één keer per jaar hebben we ook een vrijwilligersavond. Dan gaan we lekker eten en er is een verloting.”

Wie wil dat nou niet? Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of door te bellen met Marijke op 06 40 68 00 84, dit kan alleen tussen 19.00 en 20.00 uur.

Reacties