Mevrouw Van der Welle-Fluit viert 100ste verjaardag

jun 28 , 11:19 Jubilea
mevrouw van der welle fluit kreeg bezoek van de burgemeester 1
Ze is het stralende middelpunt van haar eigen feest. En dat mag ook wel, op 26 juni vierde ze namelijk haar honderdste verjaardag!
Mevrouw Mina van der Welle-Fluit uit Dirksland leefde er al weken lang naar toe. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman kwam haar persoonlijk feliciteren met het bereiken van deze bijzondere leeftijd.
Het is een gezellig feestje in de ontvangsthal van woonzorgcentrum Bestenwaerd. Een feestje met veel humor. Mevrouw Van der Welle ziet steeds slechter en ook haar gehoor is niet meer wat het geweest is. Maar dat weerhoudt haar er niet van om met iedereen in gesprek te gaan. In haar nieuwe groene vest zit ze in haar rolstoel vrolijk tussen haar familie. Haar twee kinderen, vijf kleinkinderen én vijf achterkleinkinderen zijn er allemaal. Het is vermoeiend, maar de jarige Jet geniet zichtbaar.

Mina

Jacomijna Fluit (roepnaam Mina) werd op 26 juni 1924 geboren in Oude-Tonge. Ze trouwde met Gerrit van der Welle. Samen kreeg het echtpaar een zoon en een dochter. Later volgden vijf kleinkinderen en inmiddels zijn er ook al vijf achterkleinkinderen.
Mina woonde voor de ramp van 1953 buiten Oude-Tonge. Na de evacuatie is ze in Oude-Tonge gaan wonen. Ze was vroeger werkster in Oude-Tonge. Ze werkte ook op het land om onkruid te wieden, uien te plukken, gladiolen te snijden en bollen te pellen. Daarnaast zorgde ze voor de kinderen en het huishouden. “Wat had ze willen worden als ze had mogen kiezen?”, vroeg een kleindochter haar tijdens haar verjaardagsfeestje. “Misschien in het onderwijs?” Veel van haar familieleden zijn momenteel of waren actief in het onderwijs. Maar mevrouw Van der Welle weet het niet. Er was vroeger geen keuze, het was gewoon wat het was.
Mevrouw Fluit heeft humor, gebruikt graag oude gezegdes en verslond veel boeken. En haar geheim om in redelijke gezondheid dit jubileum te vieren? Gezond eten en drinken, veel lezen om op de hoogte te blijven en regelmatig kruiswoord-puzzelen.