Diamant huwelijk voor Elly en Huub van Gorp

jun 27 , 10:54 Jubilea
whatsapp image 2024 06 27 at 092438
Huub (83) en Elly (84) van Gorp uit Ooltgensplaat vierden op donderdag 20 juni hun diamanten huwelijk. Jawel, het stel is al 60 jaar getrouwd!
Door Sam Fish
Beiden komen ze uit Rotterdam, maar leerden elkaar kennen tijdens het feest voor Huub’s achttiende verjaardag in Barendrecht. “Ik wilde eigenlijk helemaal niet gaan, maar vrienden haalden me over om toch te gaan. Ja, dan ga je mee. En dat blijkt nu toch een goed idee te zijn geweest”, vertelt Elly. Huub gaf die dag een feestje in een zaaltje en was meteen verliefd toen hij Elly zag. “Ze was een leuk blondje, dat trok me wel aan”, laat Huub weten. “Ik heb haar daarna een paar keer mee uit gevraagd. Het duurde even voordat ze ja zei.” Want voor Elly was het geen liefde op het eerste gezicht. “Soms moeten dingen groeien en dat was hierbij ook het geval. Ik begon hem steeds leuker te vinden, dus ben ik uiteindelijk toch met hem uitgegaan. Daar heb ik geen spijt van gehad, nee.”
De twee hebben samen helaas nooit kinderen kunnen krijgen, maar hebben wel veel contact met de rest van de familie. Het diamanten huwelijk wordt dan ook een druk feest. “We hebben de Hoezemoos afgehuurd. Er komt zo’n 70 man vanavond”, vertelt Huub. “Vrienden, familie, buren en kennissen. Het wordt gewoon hartstikke gezellig.”

Ooltgensplaat

De twee komen dus uit Rotterdam en hebben samen in Barendrecht gewoond. Sinds 2008 wonen ze op De Ventjager in Ooltgensplaat en acht jaar geleden kochten ze dit huisje. “Hiervoor huurden we af en toe een huisje op het park, maar die waren veel te duur om te kopen. En toen kwam dit huisje vrij en dat hebben we gelijk gekocht. Daar hebben we geen seconde spijt van gehad. We hebben een serre aan laten bouwen en hebben nu een heerlijk plekje om het hele jaar door te kunnen genieten van de natuur.”
Vanuit de serre kijken ze uit op de prachtige natuur. Veel groen, dieren en recreanten. “Het is echt genieten”, vindt ook Elly. “We hebben hier een paradijsje voor ons samen. En we hebben enorm leuke buren, dus dat is ook fijn.”

Actief

Stilzitten is niets voor Elly en Huub. Huub heeft diverse banen gehad in de auto’s en vrachtwagens. Hij heeft eigen bedrijven gehad en heeft daarmee ook het leasen van auto’s op de kaart gezet. Zijn vrouw Elly was vroeger actief als manusje van alles. “Verkoop, administratie, fornituren, echt van alles. Noem het maar op en waarschijnlijk deed ik het”, laat ze weten. Na het huwelijk heeft ze zich gefocust op het huishouden en toen Huub zijn eigen bedrijf startte werd ze daar gastvrouw.
Maar ook nu zijn de twee nog vaak actief. Zo organiseert Elly graag ambachtelijke markten zoals de Holle Bolle dag en die van het FLUZI-feest. En daarnaast tuiniert ze graag. Huub heeft altijd graag gejaagd en dat doet hij nog altijd met veel plezier. “En ik daarbij begeleid ik ook jonge jagers. Dat is erg leuk om te doen.”