Diamant huwelijk voor Hans en Hes Mierop

Foto: Sam Fish

Het was afgelopen week feest in Ouddorp. Op maandag 25 maart vierden Hans (85) en Hes (82) Mierop namelijk hun diamanten huwelijk.

Door Sam Fish

Bij de ontmoeting was er niet meteen sprake van vuurwerk, maar toch was er iets. “Ze ziet er nog steeds goed uit. Toen ook al”, laat Hans weten. Voor Hes was het een soort aantrekkingskracht. “Het was een gevoel. En dat bleek een goed gevoel te zijn.” De twee hadden daarna zeven jaar verkering. “Veel te lang”, vindt Hans. “Maar ja, er was toen net als nu een woningtekort. Dus er was niets wat we konden doen behalve wachten.”

De twee kregen samen drie kinderen. Zij zorgden op hun beurt voor acht kleinkinderen en inmiddels is er ook al een achterkleinkind.

Werk

Hes heeft haar hele leven in de huishouding gewerkt. “Voor anderen, maar vooral voor ons eigen gezin. En ik vind het nog steeds leuk om te doen”, laat ze weten. Ze houdt dan ook nog altijd zelf het huishouden bij. Verder leest ze graag en doet ze graag handwerken. “Ik ben op dit moment bezig voor de Lepra stichting. Het zijn een soort sjaals, maar dan voor om de benen.”

Hans ging met 13 jaar van school. “Dat was toen heel normaal. Mijn familie werkte in de landbouw, dus daar kwam ik ook terecht”, vertelt hij. “Ik kwam bij een boer terecht waar alles nog met de hand werd gedaan. Dat heb ik zeven jaar gedaan en toen ging ik in dienst.” Na zijn dienst ging hij nog heel even terug de landbouw in voordat hij in Ouddorp meewerkte bij het aanleggen van de riolering en later ook de Deltawerken. “Dat duurde negen jaar en toen heb ik op diverse plekken in de bouw gewerkt. Met 58 kon ik eruit met gunstige voorwaarden en daar heb ik nooit spijt van gehad.” Tegenwoordig fietst en puzzelt hij graag en maakt hij veel diamond paintings.

Feest

De grote dag was dan op maandag 25 maart, het grote feest is pas op 5 april. “We hebben dan een zaaltje bij de Eben-Haëzer. Overdag komen de buren en daarna gaan we lekker eten met de familie. Een mooie manier om ons jubileum te vieren met iedereen”, aldus Hans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen