Oudste inwoner mevrouw Melissant (106) overleden

Foto: Sam Fish

Er heeft ons slecht nieuws bereikt. Mevrouw Melissant, met 106 jaar de oudste inwoonster van Goeree-Overflakkee, is overleden.

Door Sam Fish

Het enige wat wij weten is dat mevrouw na een val in Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk terecht is gekomen. Daar is ze helaas komen te overlijden. We wensen de familie en kennissen dan ook heel veel sterkte met dit verdrietige verlies.

Mevrouw Melissant uit Herkingen zou op 10 december 107 jaar zijn geworden. Herkingen was haar dorp en ze wilde voor geen goud weg uit haar vertrouwde omgeving. Ze vond ook de sociale controle heel fijn, vertelde ze vorig jaar aan de burgemeester.

Mevrouw Melissant

Zelfs met 106 jaar was mevrouw Melissant nog hartstikke bij de tijd. Ze was misschien stokdoof, maar als je een vraag stelde met pen en papier, dan gaf ze antwoord in overvloed. Haar geheim voor haar mooie leeftijd was altijd dat mensen zich niet zo druk moesten maken. “Het is vervelend dat ik niets hoor, maar je hebt het niet voor het kiezen. Ik kan er goed mee leven en ik heb een lieve familie die mij helpt. Iedereen heeft wel wat, gelukkig ben ik niet blind,” is wat ze zei tijdens een van de eerste bezoekjes van de burgemeester.

Haar grootste hobby was breien. “Ik maak heel veel dekens,” vertelde ze een paar jaar geleden. “Vooral in de winter zijn die erg gewild. Maar dan moeten mensen wel zelf wol meebrengen, want dat kan ik niet betalen van mijn AOW. Dus breng maar veel wol langs, dan kan ik lekker veel breien. En je hoeft er niet voor te kunnen horen. Zolang mijn handen en ogen het nog kunnen, blijf ik breien.”

Oudste inwoonster

Met haar 106 jaar was ze dus de oudste inwoner van Goeree-Overflakkee. Dat werd ze met 105 jaar toen de vorige oudste inwoonster, mevrouw Ras, kwam te overlijden. Maar zelf was ze heel nuchter onder deze titel. “Daar voel je niets van hoor, dat gebeurt gewoon. Zo speciaal is dat niet. Als er een geheim voor was, dan zou niemand meer wegvallen.”

De burgemeester vroeg tijdens haar laatste bezoek, vorig jaar, wat het geluksmoment was uit het leven van mevrouw Melissant. “Dat is allemaal zo lang geleden en het zijn er te veel,” antwoordde ze in eerste instantie. Maar toch kwam er iets in haar op: “Misschien mijn trouwdag wel. Dat was een hele mooie dag.” Haar man verloor ze helaas al in 1988, sindsdien was ze weduwe. Samen met haar man mocht ze twee kinderen op de wereld zetten. Zij zorgden op hun beurt voor zeven kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.

Namens de redactie van Goeree-Overflakkee wensen we de familie veel sterkte met dit verlies. Mevrouw Melissant was een prachtige vrouw vol verhalen.

Mevrouw Melissant 106 jaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen