Paul Hekking ontvangt lintje bij RTM in Ouddorp

Foto: Wim van Vossen

Paul Hekking is zaterdag 30 september benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde bij de RTM in Ouddorp.

Afgelopen zaterdag was daar de jaarlijkse donateursdag van de stichting. Het was de eer aan burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman om het lintje op te spelden. Hekking komt echter niet van Goeree-Overflakkee, maar uit Noordwijkerhout. Het merendeel van zijn vrijwillige activiteiten vinden plaats bij de RTM in Ouddorp. Daarom kreeg hij de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

De heer Hekking is van jongs af aan betrokken bij de RTM. Hij heeft daar verschillende functies vervuld en is nog altijd actief. Zo was hij coördinator van de busgroep, organisator van toeristische tochten en conducteur. Hij was gids, notulist, administrateur en woordvoerder. En in de periode van 2012 tot 2020 vervulde hij de taak van bestuurslid namens de busgroep.

Belangrijke rol

Hekking speelde een belangrijke rol bij mooie initiatieven en waardevolle projecten. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van combinatietochten in Zuid-Holland en Zeeland. Naast deze nieuwe toeristische voorziening, resulteerde de samenwerking ook in toename van naamsbekendheid voor de betrokken musea.

Daarnaast vervult de heer Hekking sinds 2000 de functie van (hoofd)redacteur van kwartaalblad ‘Op Oude Rails’. Ook is hij vanaf 2002 bestuurslid van de Tramweg-Stichting en vervult hij sinds 2020 de taak van secretaris. Tevens heeft hij zitting in de senaat van Carnavalsvereniging ‘De Kaninefaaten’. In de carnavalsperiode 2004 – 2005 was hij daar ook Prins Paul den Eersten was. Binnen zijn woongemeente Noordwijkerhout is hij sinds twee jaar actief als energiecoach. Hij informeert mede-inwoners over energiebesparing en verduurzaming.

Complimenten

Burgemeester Ada Grootenboer sprak haar complimenten uit voor de betrokkenheid en waardevolle inzet van de heer Hekking. “Ik vind het heel bijzonder dat ik u het versiersel van Ridder mag opspelden. U draagt met uw activiteiten zoveel bij aan het behoud van cultureel erfgoed en toeristische voorzieningen. Dat doet u in de hele regio, ook op Goeree-Overflakkee.”

Koninklijke Onderscheiding voor Paul Hekking bij RTM Ouddorp Ridder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen