Koninklijke onderscheiding voor Lau Minheere

Foto: Wim van Vossen

De 71-jarige Lau Minheere uit Sommelsdijk heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van de burgemeester.

Minheere werd verrast tijdens de viering van het 60-jarig jubileum van Korfbalvereniging Good Luck in Middelhanris. Sinds 1969 is Lau al betrokken bij de vereniging. In al die jaren is en was hij enorm actief  in verschillende functies. Denk aan wedstrijdsecretaris, scheidsrechter, opleidingsbegeleider, gastheer en jeugdtrainer. Maar ook veldmeester, organisator kledingacties en schoolkorfbal, coördinator oud papier en clubblad, onderhoud sportcomplex, kantinecommissie en materiaalbeheer.

Destijds startten zijn activiteiten op de velden van Concordia. Dat verhuisde naar de Heuvelweg en ging vervolgens naar het complex aan de Oostplaatseweg. Al die jaren was Minheere betrokken en zette hij zich met veel enthousiasme en betrokkenheid in voor Good Luck.

Daarnaast was de decorandus van 2005 tot 2015 wedstrijdsecretaris en scheidsrechter bij het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. En was hij lid van de Districts Werkgroep Arbitrage van 2005 tot 2014. Vanaf 2008 is hij vrijwilliger bij Jeu de Boules Bonne Chance. Daar zorgt hij voor het onderhoud van de banen. Ook draait hij er kantinediensten en organiseert hij toernooien. Tevens is Lau Minheere sinds 2014 betrokken bij de Roparun, als chauffeur en voor andere diverse bezigheden.

Complimenten

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman complimenteerde Lau Minheere voor zijn jarenlange vrijwillige inzet. Daarmee vervult hij een voorbeeldfunctie en hij is van grote betekenis voor de samenleving. Lau Minheere is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Cookieinstellingen