Familie Smeets viert diamanten huwelijk

Foto: Sam Fish

Al zestig jaar delen Janis (88) en Jo (82) Smeets lief en leed. En nog altijd zijn ze dolgelukkig met elkaar. Op woensdag 31 mei vierden ze hun diamanten huwelijk.

Door Sam Fish

Janis komt uit Oude-Tonge, Jo uit Veldhoven. De broer van Janis had een stuk grond gekocht in Brabant waar een huis op moest komen te staan. Aangezien Janis bij het bouwbedrijf van zijn vader werkte was het ook Janis die het huis ontwierp en bouwde. En dat is waar hij Jo tegenkwam. “Aan dat huis heb ik niks verdiend, maar ik heb er wel iets aan overgehouden,” zegt hij met een grote grijns.

De twee kregen samen drie kinderen. Zij zorgden op hun beurt voor zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De hele familie én vrienden kwamen diezelfde dag nog langs. “We gaan straks lekker eten bij de Lely aan de Kaai,” vertelt Jo. “Gezellig met z’n allen, dat vind ik echt heel leuk.”

Van alle gemakken voorzien

Janis mag dan in ’92 al gestopt zijn met het bouwbedrijf, hij is nog altijd lekker bezig. “Aangezien ons bedrijf hier beneden was, wonen wij op de bovenverdieping. Maar mijn vrouw kan die trappen niet meer zo goed hebben,” vertelt Janis. “Dus ik heb vanaf het balkon een lift gemaakt zodat ze nog gewoon naar beneden kan.”

Verder fietst Janis nog elke middag een rondje en bewerkt hij graag films. Jo deed in het bedrijf altijd de boekhouding en zorgt tegenwoordig vooral voor het huishouden. “Ik borduur ook graag en ik maak kaarten,” laat ze weten. “En natuurlijk kook ik nog elke dag.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen