Diamanten huwelijk voor Dick en Ineke Jochems

Foto: Sam Fish

Groot feest in Oude-Tonge afgelopen week. Op dinsdag 14 februari waren Dick (85) en Ineke (85) Jochems zestig jaar getrouwd.

Door Sam Fish

Het begon voor Dick en Ineke al op jonge leeftijd. Ineke is geboren in Sommelsdijk en Dick in Oude-Tonge. “In 1950 verhuisden we met het gezin naar Oude-Tonge,” vertelt Ineke. “Mijn zus en ik gingen toen even bij de school kijken. We wilden weten waar we terecht zouden komen.” En dat is waar zij en Dick elkaar voor het eerst tegenkwamen. “We waren pas dertien, dus het was heel onschuldig allemaal. We zijn gewoon goed bevriend geraakt.”

In de jaren na de ontmoeting groeiden de twee steeds meer naar elkaar toe. “Er was niet een moment waarbij de vonk oversloeg,” laat Dick weten. “Het is gewoon gegroeid en het voelde goed. En nog steeds.” Het stel kreeg samen één zoon. Inmiddels zijn er ook drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Met die hele club hebben ze het diamanten huwelijk gevierd met een etentje in het Infocentrum in Oude-Tonge.

Werk

Ineke zegt zelf dat ze nooit gewerkt heeft. Echter zorgde ze jarenlang voor het huishouden en haar gezin terwijl Dick buiten de deur aan het werk was. Hij werkte onder meer op het land en in de verzekeringswereld. Tegenwoordig doen ze veel vrijwilligerswerk, waarvoor ze ook allebei geridderd zijn. Zo is Ineke nog elke donderdag te vinden in Ebbe & Vloed en staat ze voor hen klaar als ze op een ander moment mensen nodig hebben. Dick fietst nog altijd heel graag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen