Mientje en Krijn Boshoven vieren diamanten huwelijk

Foto: Sam Fish

Woensdag 4 januari was een grote dag voor Mientje (83) en Krijn (82) Boshoven uit Dirksland. Ze vierden namelijk hun diamanten huwelijk.

Door Sam Fish

Het stel trouwde in de horrorwinter van 1963. “Er waren vrienden en familieleden die niet konden komen door het slechte weer,” vertelt Mientje. “Ik heb hun brieven van die dag nog steeds. Soms lees ik ze nog even door. Het was jammer dat ze er niet bij waren, maar ik snap het wel. Ik liep zelf op hakken en heb me heel goed vast gehouden aan Krijn.”

De twee komen oorspronkelijk niet uit Dirksland. Mientje komt uit Ouddorp en Krijn uit Goedereede. Ze leerden elkaar kennen tijdens het stapavondje in Ouddorp. Voor Krijn sloeg de vonk meteen over door de lach van Mientje. Voor haar klopte het hele plaatje van Krijn. In 1961 verloofden de twee en twee jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. De eerste jaren woonden ze in bij de vader van Krijn. “Er was een enorm woningtekort. Toen er een huis vrij kwam in Stellendam zijn we daar gaan wonen. Daar hebben we 56 jaar met veel plezier gewoond. Maar nu wonen we gelijkvloers en hoeven we geen tuin bij te houden,” vertelt Krijn.

Familie

Samen kregen Mientje en Krijn drie kinderen. Zij zorgden op hun beurt voor acht kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. Met de hele familie hebben ze in december de grote dag al gevierd bij de Mekkerstee. “Toen hebben we meteen onze verjaardagen gevierd. Dat was echt heel gezellig met z’n allen,” aldus Mientje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen