Diamanten huwelijk voor Leen en Nel van Driel

Foto: Sam Fish

Woensdag 28 december was een heugelijke dag voor Leen (78) en Nel (77) van Driel uit Stellendam. Ze waren die dag namelijk 60 jaar getrouwd!

Door Sam Fish

Nel komt oorspronkelijk van Oostdijk, tussen Ouddorp en Goedereede. Haar 18 jaar oudere zus woonde echter in de Meidoornstraat in Stellendam. En laat daar nou net ook Leen wonen met zijn familie. De moeder van Leen en de zus van Nel zaten samen bij de vrouwenvereniging en spraken wel eens samen af. Zodoende kwamen de twee elkaar geregeld tegen. De echte vonk sloeg echter pas over tijdens een stapavondje in Ouddorp. “Ik vroeg of ik haar thuis mocht brengen, want zij moest eerder thuis zijn dan ik. Dat mocht,” vertelt Leen. En dat was dat. Geen groots moment waarop de twee verliefd werden. Maar door de tijd groeiden ze steeds meer naar elkaar toe.

Twee jaar later, toen ze 17 en 18 jaar waren, stapten de twee in het huwelijksbootje. Ze kregen drie kinderen, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Om de grote dag te vieren is het stel met de hele familie heerlijk uit eten geweest bij de Watertuin in Spijkenisse.

Altijd samen

Leen en Nel waren allebei harde werkers. Leen werkte in de landbouw en later op het Land. Nel zorgde voor ouderen en pelde als kind garnalen. Tegenwoordig genieten ze allebei van hun pensioen. Onlangs zijn ze nog naar Florida, Amerika geweest. Ze gaan graag samen rondjes fietsen. En als Leen bezig is in de moestuin van zijn zoon, dan komt Nel er voor de gezelligheid bij zitten. “Maar alleen als het lekker weer is hoor,” benadrukt Nel. “Het liefst zijn we gewoon gezellig samen. We zijn niet voor niets zestig jaar getrouwd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen