Diamanten huwelijk voor familie Haftka

Foto: Sam Fish

Groot feest voor Henk (83) en Nel (82) Haftka uit Dirksland. Zij vierden op woensdag 1 juni hun zestigste trouwdag!

Door Sam Fish

Nel weet nog goed dat het op hun trouwdag erg winderig was. Gelukkig was dat geen slecht teken voor hun huwelijk. Zestig jaar later zijn ze immers nog steeds samen. “Hij was mijn beste vriend en dat is hij nog steeds. We hebben het heel goed samen,” vertelt ze blij.

De twee leerden elkaar kennen in Rotterdam. Nel werkte in het ziekenhuis waar de oom van Henk werd verzorgd. “Ik vroeg haar of ze vanavond iets te doen had,” vertelt Henk. “Ze zei van niet, dus ik zei dat ik haar die avond mee uit eten zou nemen. De rest is geschiedenis.”

“Ik vond het heel leuk dat hij dat vroeg,” laat Nel weten. “We zijn toen echte vrienden geworden en daar is de liefde uit voortgekomen.” De twee kregen uiteindelijk samen twee kinderen en hebben ook twee kleinkinderen. Achterkleinkinderen zijn er (nog) niet.

Schepen

De twee hebben één grote gemene deler, ze zijn namelijk helemaal gek van schepen en boten. Sterker nog, de twee hebben vroeger samen een boot gebouwd. Daarmee hebben ze veertig jaar lang Europa ontdekt. “Dat was echt geweldig,” vertelt Henk. “Maar op een gegeven moment kan het niet meer. Nu genieten we vooral vanaf de kant.”

Feest

Op de dag zelf komt de familie gespreid langs bij het stel. “Vanavond gaan we gezellig uit eten met z’n allen,” vertelt Nel. “Daar kijken we echt naar uit.”

Cookieinstellingen