Diamanten huwelijk voor Adri en Klara Smit

Foto: Sam Fish

Een brief van de koning, bezoek van wethouder Tea Both én een groot feest met familie. Dat zijn de perfecte ingrediënten om een 60-jarig huwelijk te vieren.

Door Sam Fish

Adri (91) is een geboren en getogen Fries. De kans dat hij dan ook op Flakkee zou eindigen en Klara (89) uit Goedereede zou ontmoeten is dan ook klein. Maar het is wel gebeurd. De twee ontmoeten elkaar bij vrienden. “Het ging snel hoor, binnen een week waren we verliefd,” laat Klara weten. Haar man vult haar aan; “Dat is een fantastisch gevoel. We zijn nog steeds gelukkig.”

Twee jaar na de ontmoeting stapte het stel in het huwelijksbootje. Inmiddels hebben ze twee dochters, zeven kleinkinderen en zelfs het tweede achterkleinkind is al onderweg.

Werk

Het stel woonde samen in Dirksland waar Adri werkzaam was als architect voor de gemeente Dirksland. “We wilden op een gegeven moment iets anders, een andere omgeving. Ik ben gaan solliciteren in verschillende landen en uiteindelijk werd ik aangenomen in Suriname,” vertelt Adri. “Daar hebben we tien jaar gewoond en toen vonden we het wel weer tijd om terug te keren. Het werd daar ook steeds onrustiger.”

De gemeente ontvang hem met open armen en hij mocht weer terug naar zijn oude positie.

Terwijl Adri druk in de weer was met zijn baan als architect zorgde Klara dat thuis alles goed geregeld was. “Ik zorgde voor de kinderen en het huishouden,” vertelt ze. “Dat moet ook gebeuren en dat vond ik fijn om te doen.”

Feest

De exacte trouwdag valt dit jaar op zondag 23 juni. Daarom viert het stel het samen met de hele familie lekker uitgebreid op zaterdag 22 juni. “We hebben een zaaltje gereserveerd bij de Vroonlande en we hebben catering geregeld,” laat Adri weten. “Het wordt dus een gezellige dag, met veel mensen en lekker eten.”

Reacties