Diamanten huwelijk voor familie Schilt

Foto: Sam Fish

Annie (76) en Henk (79) wonen pas tien jaar op Goeree-Overflakkee, maar leerden elkaar 62 jaar geleden kennen in Alblasserwaard. Inmiddels vieren de twee hun diamanten huwelijk in Herkingen.

Door Sam Fish

“We kwamen elkaar gewoon tegen op straat,” vertelt Annie. “We gingen elkaar een beetje opzoeken om elkaar wat vaker tegen te komen. Hoe we uiteindelijk aan de praat raakten weet ik niet meer, maar het is allemaal goed gekomen. Ik was pas 14 toen ik hem leerde kennen, twee jaar later trouwden we.”

Het stel ging daar samenwonen in het huis van haar ouders. “We trouwden op 27 januari en ik ging op 5 februari in dienst,” vertelt Henk. “Ik heb maar een half jaar in dienst gezeten, ik had heimwee. Zo erg zelfs dat ik 30 kilo was afgevallen in die korte tijd.” Er werd nog geprobeerd hem over te plaatsen, maar uiteindelijk werd hij afgekeurd.

Werk
Na de militaire dienst verhuisden Annie en Henk samen naar Krimpen aan den IJssel. “Ik was voor de dienst metselaar en ben erna tegelzetter geworden, dat vond ik zo’n mooi beroep,” vertelt Henk. “Ik ben mijn eigen bedrijfje gestart. Ik moest alleen eerder stoppen dan gepland, want mijn heupen waren versleten. Ik heb het wel altijd met heel veel plezier gedaan.”

Ook Annie heeft niet stil gezeten. “Ik werkte voor het huwelijk bij een kapperszaak in de huishouding,” vertelt ze. “Toen we eenmaal getrouwd waren ben ik thuis gebleven en heb ik voor het gezin gezorgd. Pas op mijn veertigste ben ik weer gaan werken, toen als gastvrouw in een kindertehuis. En dat was zulk leuk werk, dat heb ik gedaan tot mijn zestigste. Ik deed de boodschappen, maakte de menu’s, kookte het eten, noem het maar op.”

Samen
Henk en Annie zijn nog elke dag samen. “We gaan graag fietsen of wandelen, als het kan zelfs elke dag,” zegt Henk. “We komen al zeker 20 jaar op de Elizabeth Hoeve in Melissant. Daar hebben we een eigen plekje met een prachtige tuin. Zo zijn we ook hier in Herkingen terecht gekomen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen