Diamanten huwelijk voor familie Zijdemans

Foto: Sam Fish

Veel gezelligheid in de verjaardagskamer van de Geldershof in Dirksland. Riet (92) en Joop (85) Zijdemans vierden daar namelijk hun 60-jarig huwelijk.

Door Sam Fish

Het lijkt een onmogelijk verhaal en toch is het waar. Joop is een geboren en getogen Hagenees en zijn Riet kwam uit Ede. “Mijn broer had kennissen in Ede en dat bleek de familie van Riet te zijn,” vertelt hij stralend. “Ik ging een keer mee voor de gezelligheid en zo leerden we elkaar kennen. Op een gegeven moment ging ze een rondje mee op de bromfiets en toen we thuis kwamen had haar moeder soep gekookt. Die soep was zó zout!”

Het duurde even voordat het meer werd dan een vriendschap, maar ze vonden elkaar en bleven bij elkaar. Samen gingen ze zowat half Nederland door. “We hebben een tijdje in Ede gewoond en in Den Haag. Na het huwelijk verhuisden we naar Heerlen voor mijn werk,” vertelt hij. “Ik werkte voor het Indische pensioenfonds. We hebben 28 jaar in Heerlen gewoond en zijn toen terecht gekomen op Goeree-Overflakkee. Het is hier zo lekker rustig. We hebben altijd in de stad gewoond en hier kwamen we heerlijk tot rust. Ik heb hier ook jaren een tuintje gehad, maar dat kan ik helaas niet meer.”

Feest
Op donderdag 22 november werd het bijzondere moment al gevierd, maar op zondag 25 november was er een nog groter feest. “Mijn vrouw wordt 30 november 92, ik ben 11 november 85 geworden en vandaag zijn we 60 jaar getrouwd. Alles gebeurt in november en daarom geven we gewoon één groot feest,” vertelt Joop. Bij het grote feest zal de hele familie compleet zijn; alle vier de dochters, de 7 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen.

Reacties