Middelharnis krijgt twee nieuwe rotondes

jul 04 , 9:17 Gemeente
visualisatie rotonde rottenburgsweg middelharnis 001
Middelharnis krijgt twee nieuwe rotondes aangelegd. Niet in het centrum, maar aan de rand van het dorp in verband met nieuwbouw.
Op loopafstand van het centrum van Middelharnis bevindt zich de Doetinchemsestraat. Dat is een drukke straat die door zowel autoverkeer als fietsers gebruikt wordt. Deze komt uit op de Zuidelijke Randweg. De Doetinchemsestraat wordt dus ook veel gebruikt als ontsluitingsroute vanaf het centrum. Om deze straat en diverse kruisingen veiliger te maken, worden er in de komende tijd twee rotondes aangebracht.
De fietsers en voetgangers krijgen voorrang op de nieuwe rotondes. Verder wordt er rondom de rotondes meer groen aangebracht. Ook in de Doetinchemsestraat wordt gewerkt. Hier worden namelijk duidelijke fietssuggestiestroken aangebracht, waardoor de straat fijner en veiliger wordt voor fietsers.

BouwApp

Aannemer Heijmans Infra, die de werkzaamheden uitvoert, werkt met de Bouwapp. Via deze app kunt u de voortgang en actuele planning van het project volgen. Deze app kunt u gratis downloaden, via de Apple Store of Google Play, en installeren op uw telefoon of tablet. Na installatie van de app kunt u ook vragen stellen en meldingen doorgeven op Middelharnis, Doetinchemsestraat.

Fases

De werkzaamheden worden in vijf fases uitgevoerd. Hieronder een overzicht:
  • Fase 1: Rotonde Rottenburgseweg. Deze fase start op vrijdag 12 juli 2024 en zou op woensdag 21 augustus klaar moeten zijn.
  • Fase 2: Doetinchemsestraat. Deze fase start op maandag 29 juli en duurt tot en met 21 augustus.
  • Fase 3: Aanleg kabels en leidingen en straatwerk rotonde Rottenburgseweg. Deze fase start op woensdag 21 augustus en duurt tot en met vrijdag 18 oktober.
  • Fase 4: Zuid- en noordkant rotonde Zuidelijke Randweg. Deze fase start op maandag 30 september. Op 18 oktober zou dit klaar moeten zijn.
  • Fase 5: Aanleg rotonde Zuidelijke Randweg. Deze fase duurt van 21 oktober tot en met 15 november.
In fase 1 wordt de nieuwe rotonde op de kruising Rottenburgseweg/Doetinchemsestraat aangelegd. Verder worden er, vanaf 29 juli 2024, werkzaamheden uitgevoerd aan de Doetinchemsestraat, tussen de Koningin Julianaweg en het kruispunt met de Rottenburgseweg.
Er wordt gewerkt van 07.00 tot 16.00 uur.

Vragen?

Zit je met vragen over het project? Stel deze dan aan Heijmans Infra B.V.. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur via 078-653 3000. Harry Koopman is de omgevingsmanager, hij is bereikbaar op 06 15 63 44 80. En op de website van de gemeente
is nog meer informatie te vinden over de werkzaamheden.
rotondes doetinchemsestraat middelharnis