Twee inwoners genaturaliseerd

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De Nederlandse nationaliteit was op donderdag 12 april 2018 voor twee inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee een feit.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman overhandigde hen tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een bijeenkomst met een feestelijk tintje over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

LEES OOK: Gemeente start proefproject voor meer uitdagingen voor dagbesteding

Twee nieuwe Nederlanders
De twee nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Peru en Oekraïne. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan de twee inwoners de besluiten van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie en een bos bloemen voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

De burgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte en wenste ze veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree Overflakkee.

Reacties