CBS ’t Kompas op SEEF

Foto: Sam Fish

Op woensdagochtend 25 maart kreeg CBS ’t Kompas in Den Bommel het label School op SEEF uitgereikt door wethouder Marxin Trouwborst.

De vierenveertig leerlingen van de basisschool in Den Bommel verwelkomde de wethouder met een hoop kabaal van zelfgemaakte trommels. Een van de leerlingen was vandaag de mascotte van SEEF, de zebra.

De school heeft ongeveer vijf jaar toegewerkt naar dit moment, maar dit deden zij niet alleen. Daarom werden ook de hulpmoeders in het zonnetje gezet. Alice Molthoff en Ariëtte Hage kregen van hun kinderen een mooie bos bloemen en een dikke zoen.

Lees ook: De Bosseschool gaat voor schoon 

“Ik ben ontzettend trots op wat jullie hier hebben gedaan”, zegt wethouder Trouwborst. “En daarom mag ik jullie dit certificaat overhandigen. Echter, een certificaat verdwijnt altijd in een map en daar wordt niet meer naar omgekeken. Daarom heb ik ook een mooie bordje voor naast de deur”.

Na de overhandiging geven vier leerlingen nog een korte demonstratie van wat ze hebben geleerd. Fietsen op een schuin wegdek, rondjes rijden om een paaltje en slalommen. De ochtend wordt heerlijk afgesloten met verse bolussen van Lekkere Gebak uit Den Bommel.

Lees ook: Inteligente LED-verlichting voor Goedereede-Havenhoofd
School op SEEF
School op SEEF is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van de verkeersveiligheid en -educatie aan kinderen op de basisschool. De kinderen worden in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot veilige weggebruiker. Meer informatie over deze actie is te vinden op schoolopseef.nl.

Reacties