CDA actief voor dorpshuis Herkingen

Foto: PR CDA Goeree-Overflakkee

Op zaterdag 10 maart was het CDA Goeree-Overflakkee zoals ieder jaar weer actief met de landelijke vrijwilligersactie NLdoet.

Dit keer had het CDA gekozen voor een klus in Herkingen. De vele vrijwilligers hebben met elkaar het hele dorpshuis schoongemaakt.

Behoud dorpshuizen
Het CDA heeft bewust gekozen om te ondersteunen bij een dorpshuis, omdat de partij vindt dat naast de basisscholen en sportverenigingen het behoud van een dorpshuis erg belangrijk is voor de leefbaarheid van een dorp.

Lokale en actieve partij
Het CDA Goeree-Overflakkee is een lokale partij met 35 kandidaten van het hele eiland die actief zijn in hun buurt en weten wat er speelt. Zo geldt dat ook voor de kandidaten uit Herkingen, Joar van der Velde en Jan Tuinstra, die zich onder andere ook voor het dorpshuis inzetten of ingezet hebben.

LEES OOK: Prachtige cheque van Jouw Marktkraam voor Kika

Het CDA wil niet pas in verkiezingstijd op straat zijn, lintjes en prijzen uitdelen en andere goed bedoelde acties uitvoeren. Daarom is het CDA Goeree-Overflakkee het hele jaar door actief, elk jaar weer. Dit doet het CDA onder andere door jaarlijks op de boerenlanddag te staan, elk jaar bij mantelzorgers op bezoek te gaan en ook door ieder jaar mee te helpen met NLdoet.

Eerdere jaren was het CDA Goeree-Overflakkee al actief met NLdoet om de ramen te lappen van de christelijke basisschool in Den Bommel, het klussen op een zorgboerderij bij Nieuwe-Tonge, het opknappen van het dorpshuis in Stad aan het Haringvliet, de inzet voor het Goereese landschap op de Kleistee in Ouddorp en het voorjaarsklaar maken van zorgcentrum Geldershof in Dirksland.

Reacties