PvdA enige progressieve keuze

Foto: Ella Vermaas Fotografie

Nu GroenLinks, D’66, SP en Partij voor de Dieren besloten hebben niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, is de Partij van de Arbeid de enige keuze op links.

Lijsttrekker Jaap Willem Eijkenduijn: “Dit brengt een speciale verantwoordelijkheid met zich mee. Omdat onze progressieve vrienden niet mee doen, voelt de PvdA zich verantwoordelijk om ook hun geluid te laten horen. De PvdA heeft de afgelopen maanden ideeën opgehaald en wil ook de komende jaren een platform zijn voor allerlei progressieve ideeën. Dat deze partijen niet aan de verkiezingen meedoen, houdt niet in dat hun stem verloren gaat”.

Het is belangrijk om op Goeree-Overflakkee het progressief geluid breed te laten horen en de komende jaren om te zetten in daden. ‘Linkse hobby’s’ als zorg, natuurbescherming, duurzaamheid, kunst en cultuur, sport, werk en wonen, moeten op de agenda blijven. Eijkenduijn: “De thuiszorg is de afgelopen jaren door de gemeente flink gekort. Er zijn nog veel te weinig levensloopbestendige woningen voor mensen die in hun kern willen blijven wonen. Sowieso moet er veel meer geëxperimenteerd worden met alternatieve woonvormen. Willen we de jongeren op ons eiland houden dan moeten we zorgen voor starterswoningen en voor werk. Ook moet het eiland kleurrijker worden; muziek, popfestivals, kunst en cultuur evenementen, maken Goeree-Overflakkee levendiger. Maar laten we ook vooral niet onze leefomgeving vergeten. De natuur is kwetsbaar en zal permanent beschermd moeten worden. Ook zullen we vol moeten inzetten op het verder verduurzamen van Goeree-Overflakkee. We kunnen de aarde niet achterlaten zoals hij nu is.”

LEES OOK: Gemeente roept jongeren op om te gaan stemmen

Er is de komende jaren dus nog veel te doen. Daarom roept de Partij van de Arbeid iedereen op te gaan stemmen op 21 maart. Jaap Willem Eijkenduijn: “Laten we samen vooruit gaan op naar een ander Goeree-Overflakkee.”

Reacties