Flakkeese flitspalen nog steeds actief

Foto: Google Maps, Streetview

Jaren geleden stond Goeree-Overflakkee bekend als het flitspaleneiland met een flitspaal op bijna elke hoek. Tegenwoordig is dat wel anders, maar we zijn er nog niet helemaal vanaf.

Door Sam Fish

Sommige flitspalen staan er nog, maar op dit moment zijn er twee flitspalen actief op het eiland. Weekblad Elsevier zocht uit welke flitspalen het meeste geld in het laatje brachten. Deze paal stond niet op het eiland, maar we hebben wel wat cijfers uit hun onderzoek gehaald. Deze cijfers zijn beschikbaar gesteld door het Centraal Justitieel Incassobureau.

Zo heeft in 2017 de flitspaal bij de stoplichten van Goedereede het vaakst van de twee een auto op de foto gezet. In totaal waren dat er vorig jaar namelijk 44.348 op dat punt en de boetes die daaruit voortkwamen waren bij elkaar goed voor € 2.369.846,-. Er zijn dagen dat het niet op je rekening staat!

LEES OOK: Nieuwe bijdragen ontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee

Net buiten Oude-Tonge is nog een werkende flitspaal te vinden, ook deze staat bij de stoplichten. Deze paal heeft in 2017 14.880 keer een voertuig geflitst wat het rijk € 997.982,- opleverde.

De duurste flitspaal was die bij Oude-Tonge, daar kostte de gemiddelde boete zo’n € 67,-. De flitspaal bij Goedereede bracht net iets meer dan  53,- per boete in het laatje wat rond het landelijk gemiddelde ligt.

Geen flitseiland meer, maar er wordt dus nog wel vaak geflitst. Ben jij gepakt vorig jaar?

Reacties