€ 70.000,- rente voor Windpark Battenoert

Foto: Pixabay

Afgelopen week is voor het eerst rente uitgekeerd aan de obligatiehouders van Windpark Battenoert. Delta Windpark B.V. keerde in totaal ruim 70.000 euro uit aan de participanten, allen inwoners van Goeree-Overflakkee.

Windpark Battenoert is in maart 2016 volledig in productie gegaan. Het windpark is 100% eigendom van Coöperatie Deltawind, en daarmee van de ruim 2300 leden van de coöperatie. Leden en andere inwoners van Goeree-Overflakkee hebben eind 2015 de mogelijkheid gekregen om ook nog rechtstreeks financieel te participeren in het windpark. Er is voor bijna 1 miljoen euro aan obligaties gekocht. Het windpark bij Nieuwe-Tonge levert met vier windturbines voldoende energie voor ongeveer 11.000 huishoudens.

LEES OOK: Zwemclub Schotejil blijft in hoge klasse

Meeprofiteren van inkomsten windpark
In 2015 heeft Deltawind via haar dochteronderneming Delta Windpark B.V. 1880 van de 2000 obligaties (500 euro per stuk) verkocht, waarmee omwonenden voor € 940.000,- aan leningen hebben verstrekt voor de bouw van Windpark Battenoert. De totale investering in het park bedroeg 20 miljoen euro. De bank had de financiering voor 90% van de investering al toegezegd, maar Deltawind wilde leden en omwonenden in de gelegenheid stellen om financieel deel te nemen en daarmee te delen in de inkomsten. Leden en omwonenden kregen de obligaties dan ook als eerste aangeboden.

Terugbetaling
De opbrengsten van de obligatielening die in 2015 is uitgeschreven zijn geïnvesteerd in het windpark, en liggen daarmee de eerste 6 jaar vast. In het 6e tot het met het 10e jaar worden alle obligaties uitgeloot, en worden de leningen aan de obligatiehouders terug betaald. In de tussentijd ontvangt de obligatiehouders jaarlijks 4,5% rente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen