Bouw Nieuwe Handelskade in aantocht

Foto: Sam Fish

Op het gemeentehuis in Middelharnis is op donderdag 21 december een overeenkomst ondertekend die de start van de nieuwbouw aan de Handelskade in Oude-Tonge betekent.

De Nieuwe Handelskade, zoals het gebied gaat heten, bestaat uit veertien levensloopbestendige koopappartementen, variërend van 90 tot 120 vierkante meters met een royale buitenruimte en 25 levensloopbestendige huurappartementen aan de haven van Oude-Tonge.

De oude bebouwing werd in 1996 al gesloopt en heeft al die tijd leeg gestaan en in 2005 zijn de eerste bouwtekeningen voor de Nieuwe Handelskade al gepresenteerd. Sinds dien is er al een blokje huizen bij gebouwd waarvan het laatste appartement dit jaar is verkocht.

“De raad vond dat er aan de oostkant van het eiland iets moest gebeuren en de Handelskade heeft enorm veel potentie. Het is een prachtige locatie,” vindt wethouder Frans Tollenaar. “Hopelijk gaat het stormlopen op het gebied van de verkoop en verhuur, maar dat zou geen probleem moeten zijn, want een goed plan verkoopt zichzelf. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat leiden tot een mooie toekomst van Oude-Tonge.”

LEES OOK: Ies en Corrie kunnen al 60 jaar alles aan

“Het is een van de mooiere locaties op het eiland, dichtbij het centrum, aan het water,” zegt Fred Vlasbom, directeur van Project Suijssenwaerde. “Er is nu al een hoop belangstelling voor de eerste fase en de ideeën voor de tweede fase zijn al in ontwikkeling. We hebben al wat tekeningen, maar er moet eerst nog een bestemmingsplan komen, dus dat staat nog in de kinderschoenen.”

De overeenkomst voor het nieuwe project is ondertekend door wethouder Frans Tollenaar, Senior Beleidsadviseur Economische Zaken Kees Slui en Fred Vlasblom als directeur van Project Suijssenwaerde. namens De Langen & Van den Berg tekenden de heer Van den Berg (directeur) en projectleider Bram Smits. De heren Frank Pieper (directeur) en Joris Jansen (projectleider) tekenden namens Sustay Resedential.

Reacties