Jort Stello wint ‘Pimp je Fiets’ wedstrijd

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Jort Stello (6) van OBS Buten de Poorte uit Goedereede wint de wedstrijd ‘Pimp je Fiets’ op Goeree-Overflakkee.

De wedstrijd maakt onderdeel uit van de SCHOOL op SEEF Schoolbrengdag, die in Zuid-Holland is gehouden. Wethouder Peter Feller, verkeersveiligheidsambassadeur van Goeree-Overflakkee, reikte op woensdag 22 november 2017 als beloning een waardecheque van 50 euro uit. Het bedrag is bedoeld voor een spellenpakket om de leerlingen spelenderwijs kennis te laten maken met verkeersveiligheid.

Volgens de jury had Jort Stello uit groep 3 van Buten de Poorte zijn fiets het mooist versierd. Op zijn fiets zaten niet alleen mooie slingers, maar ook een gedicht en gezond fruit. Op Goeree-Overflakkee namen naast OBS Buten de Poorte vier basisscholen deel aan de wedstrijd: CBS Prins Maurits uit Dirksland, CBS Oranje Nassauschool uit Nieuwe-Tonge, OBS D’n Tuun uit Middelharnis en CBS Groen van Prinstererschool uit Middelharnis.

Lopend of fietsend naar school
Met de Schoolbrengdag roept het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) leerlingen en ouders in het basisonderwijs op om de auto een dag te laten staan en lopend of fietsend naar school te komen. Lopend of fietsend naar school gaan is belangrijk voor kinderen; het is leuk, gezond, beter voor het milieu en leerzaam. Want door lopend of fietsend naar school te komen, doen kinderen praktijkervaring op, die belangrijk is om zelfstandig aan het verkeer te leren deelnemen. Bovendien geldt: hoe minder auto’s er in de schoolomgeving zijn, des te overzichtelijker het wordt bij de school.

LEES OOK: De gemeente is op zoek naar steungezinnen

Schoolbrengdag
Dit jaar organiseerde het ROV-ZH de Schoolbrengdag voor het eerst voor de metropoolregio Rotterdam Den Haag en de regio’s Holland Rijnland, Midden-Holland en Goeree-Overflakkee. Op Goeree-Overflakkee deden tien basisscholen mee met het jaarlijkse evenement. De wedstrijd ‘Pimp je Fiets’ was dit jaar voor het eerst aan de Schoolbrengdag verbonden, om het lopen en fietsen naar school nog leuker te maken.

Kijk voor meer informatie over de Schoolbrengdag op www.schoolopseef.nl.

Reacties

Cookieinstellingen