Duurzaamheid en innovatie op Flakkee

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee vinden op 8 en 9 december het congres en de beurs Energy Island 2017 plaats.

Goeree-Overflakkee loopt voorop als het gaat om duurzaamheid en innovatie. Het eiland is in 2020 energieneutraal en produceert tegen die tijd meer energie dan het verbruikt.

Hoe gaan we om met die ‘extra’ energie en wat kan waterstof hierin betekenen? Welke innovaties zijn er mogelijk in de woningbouw en wat kunt u zelf doen om uw woning te verduurzamen? Waar liggen de kansen op gebied van innovatieve zorg op Goeree-Overflakkee en hoe duurzaam gaan wij met voedsel om? Hoe kunnen we zelf een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst? Op al deze vragen wordt op 8 en 9 december ingegaan tijdens Energy Island Goeree-Overflakkee congres en beurs.

Congres
Het congres en de beurs richten zich beiden op de thema’s duurzame mobiliteit, duurzaam wonen en bouwen, food en innovatieve zorg. Het congres op vrijdag 8 december inspireert ondernemers en overheden met interessante sprekers en deelsessies en is alleen toegankelijk voor genodigden. Tijdens het congres geven sprekers als Maarten Steinbuch, Bernard Wientjes en Steven van Eijck hun visie op duurzaamheid en innovatie. Daarnaast kan men zich tijdens deelsessies verdiepen in één van de thema’s. En uiteraard staat netwerken en een bezoek aan de beurs ook op het programma.

LEES OOK: Kinderpolitie maakt Ooltgensplaat weer veilig

Beurs
De beurs die op vrijdagmiddag 8 en zaterdag 9 december plaatsvindt, is bedoeld voor de particuliere markt, voor alle inwoners van Goeree-Overflakkee en omstreken en eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is een duurzame en innovatieve toekomst. De beursvloer is opgedeeld in de genoemde thema’s. Zo goed als alle innovatieve automerken die 100% elektrisch of waterstof als brandstof hebben zijn aanwezig op de beurs. Buiten het congrescentrum is het mogelijk om een proefrit te maken met deze nieuwe generatie auto’s. Verder is er van alles over duurzaam wonen, innovatieve zorg en duurzame oplossingen in de foodsector te vinden.

Kidsplein
Op zaterdag is er een leuk en leerzaam kidsplein, waar kinderen op een speelse manier in aanraking komen met innovatie en duurzaamheid.

Partners
De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert Energy Island Goeree-Overflakkee samen met diverse partners. Diverse lokale en regionale partners hebben zich aan Energy Island Goeree-Overflakkee verbonden. De partners zijn: Paulina.nu, Nuon, Rabobank, Stedin, Auto Hoogeboom, Greenpoint, Wonen op Flakkee, Evides Waterbedrijf, Bouwcenter Esselink en Deltawind.

Meer informatie
Het congres en de beurs vinden plaats in congres- en recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk. Meer informatie is te vinden op www.energy-island.nl. De website wordt de komende tijd steeds verder gevuld. Volg het evenement op facebook EnergyIslandGoereeOverflakkee om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom Energy Island Goeree-Overflakkee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen