Vier inwoners genaturaliseerd

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Voor vier inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee is op woensdag 27 september 2017 het Nederlanderschap een feit.

Locoburgemeester Frans Tollenaar overhandigde hen tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

LEES OOK: Eilandmarketing goed ontvangen in Utrecht

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Vier nieuwe Nederlanders
De vier nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Tsjechiƫ, Canada en Groot-Brittanniƫ. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde locoburgemeester Frans Tollenaar aan vier inwoners de besluiten van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

De locoburgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte en wenste ze veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Reacties