Flakkeese erehaag voor Prinsjesdag

Prinsjesdag in het klein
Prinsjesdag in het klein
Foto: Pixabay; Wolk9

Een delegatie van Goeree-Overflakkee maakte op dinsdag 19 september 2017 deel uit van de erehaag tijdens Prinsjesdag.

Elk jaar worden er uit één provincie tien gemeenten gekozen die een groep mensen mogen afvaardigen. Dit jaar kreeg de gemeente Goeree-Overflakkee de eer om met een afvaardiging deze rol te vervullen.

De groep die Goeree-Overflakkee vertegenwoordigde bestond uit medewerkers van Eilandmarketing, leden van het promotieteam, medewerkers van de gemeente en twee leerlingen van csg Prins Maurits die Eilandmarketing als verrijkingsvak volgden.

Verloop van de dag
In uniforme kledingstijl vertrok de delegatie in de ochtend met een bus richting de binnenstad van Den Haag. Daar werden zij gastvrij ontvangen in het Provinciehuis. Na de opstelling van de deelnemers, volgde er een inspectie van de erewacht door de Gouverneur der Residentie. Nadat de koninklijke stoet tweemaal passeerde en de rol van erewacht was vervuld, keerde de afvaardiging na een lunch in het Provinciehuis weer huiswaarts.

LEES OOK: Gratis EHBO-cursus voor vrijwilligers

Prinsjesdag
Prinsjesdag is de traditionele start van het parlementaire jaar voor de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag. Op de derde dinsdag in september spreekt Koning Willem-Alexander in de Ridderzaal als staatshoofd de troonrede uit, waarin de regering haar belangrijkste plannen voor het komende jaar bekendmaakt.

Koninklijke stoet
Voorafgaand aan de troonrede rijdt een koninklijke stoet, met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, gevolgd door andere leden van het Koninklijk Huis, door Den Haag. Zij maken een rijtoer met de glazen koets, die de gouden koets tijdens de restauratie vervangt, van Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar de Ridderzaal op het Binnenhof.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen