Reisdocumenten op de mat?

Foto: Pixabay; Cytis

Inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee kunnen vanaf maandag 2 oktober 2017 hun aangevraagde paspoort of identiteitskaart laten (thuis)bezorgen.

Inwoners die van deze service gebruik willen maken, hoeven niet meer naar het gemeentehuis te komen om hun document op te halen.

Het bezorgen kost € 4,95 per reisdocument. De levering kan in heel Nederland plaatsvinden, met uitzondering van de Waddeneilanden. De (thuis)bezorging is een proef, na een jaar besluit de gemeente of de service blijft.

Reisdocument laten bezorgen
Om het reisdocument te laten bezorgen, vraagt de inwoner het reisdocument aan op het gemeentehuis in Middelharnis. Dit vanwege de pasfoto die nodig is voor het reisdocument en het afnemen van vingerafdrukken. De inwoner geeft bij de aanvraag aan dat het gebruik wil maken van de bezorgservice. De bezorgkosten worden meteen afgerekend. Zodra het document gereed is voor bezorging, krijgt de inwoner bericht van de bezorgdienst om een bezorgafspraak te maken. Het reisdocument kan op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur worden bezorgd. De aanvrager dient het reisdocument persoonlijk in ontvangst te nemen.

LEES OOK: Geslaagde dag van de democratie op Goeree-Overflakkee

Veilige bezorging
De bezorging gebeurt door het gespecialiseerde bedrijf Dynalogic. De gemeente levert het reisdocument in een verzegelde envelop aan bij de bezorgdienst. Elke bezorger kan zich identificeren met een badge en draagt herkenbare Dynalogic-kleding in de kleuren rood en geel. Daarnaast is de foto en naam van de bezorger beschikbaar via een persoonlijke webpagina.

Aanvulling op de huidige dienstverlening
Dankzij de mogelijkheid om reisdocumenten te laten bezorgen, hoeven inwoners slechts eenmaal naar het gemeentehuis om hun reisdocument aan te vragen. Het aanbieden van een bezorgservice voor reisdocumenten is één van de ontwikkelingen waarmee de gemeente streeft naar een verdere verbetering van haar dienstverlening.

Kijk voor aanvullende informatie over de bezorging van reisdocumenten op www.goeree-overflakkee.nl/bezorgservice of neem telefonisch contact op het Klant Contact Centrum via 14 0187.

Reacties