Flakkee weer schoonste strand

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee ontving donderdag 7 september bij de Brouwersdam vier sterren in de Schoonste Stranden Verkiezing.

Het strand van Ouddorp valt in de categorie zeer schoon en is daarmee voor het tweede jaar op rij het schoonste strand van de provincie Zuid-Holland.

De Schoonste Stranden Verkiezing is een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon. ANWB-inspecteurs en strandbezoekers bepalen samen welk strand het schoonste van Nederland is. Schone stranden ontvangen een driesterren- en zeer schone stranden een viersterrenwaardering. Het doel van de verkiezing is om beheerders, gemeenten en strandpaviljoenhouders te stimuleren hun gastvrijheid en betrokkenheid te tonen door de stranden goed schoon te houden. Op een schoon strand is immers fijner zonnen, sporten, zwemmen, wandelen en werken!

Wederom schoonste strand Zuid-Holland
Het strand van Ouddorp gooide wederom hoge ogen bij de Schoonste Stranden Verkiezing en werd net als vorig jaar het schoonste strand van Zuid-Holland! De afgelopen jaren behaalde Goeree-Overflakkee iedere keer de hoogste waardering, namelijk vier sterren.

LEES OOK: Complimenten voor de mantelzorgers!

(Inter)nationale waardering stranden Goeree-Overflakkee
De stranden van Goeree-Overflakkee zijn niet alleen de schoonste stranden van Zuid-Holland, maar krijgen ook (inter)nationale waardering. In mei 2017 werden de stranden bij Ouddorp en diverse jachthavens namelijk bekroond met negen blauwe vlaggen. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Aansluitend ontving Goeree-Overflakkee in juli 2017 de Platina QualityCoast Award; dit is de hoogst haalbare onderscheiding voor groene en duurzame toeristische bestemmingen. Binnen de QualityCoast zijn er wereldwijd maar vier gebieden die het platina keurmerk mogen voeren, waarvan Goeree-Overflakkee er één is.

Feestelijke uitreiking
Tijdens de feestelijke uitreiking op 7 september bij Beachclub Perry’s nam wethouder Arend-Jan van der Vlugt, die verantwoordelijk is voor onder andere strandbeheer en EilandMarketing, samen met de verantwoordelijke buitendienstmedewerker de viersterrenplaquette in ontvangst. “Het is fantastisch dat we met elkaar voor de tweede maal op rij zo’n schitterende prestatie neer hebben gezet. Ons eiland heeft wederom de schoonste stranden van Zuid-Holland waar het heerlijk recreëren en verblijven is. Onze buitendienstmedewerkers, strandpaviljoenhouders en aannemers hebben met elkaar dit voortreffelijke resultaat gehaald. Dit verdient een grote pluim en ik wil betrokkenen dan ook hartelijk danken voor hun inzet en bijdrage!”

Reacties