Gewoon op vakantie naar Flakkee

Foto: Sam Fish

De gemeente Goeree-Overflakkee is in samenwerking met het VVV en Connexxion gestart met een campagne in het kader van eilandmarketing.

De campagne ‘Hoezo….? Goeree-Overflakkee mijn eiland’ bestaat uit verschillende slogans met foto’s zoals ‘Hoezo een safari in Zuid-Afrika? Goeree-Overflakkee mijn eiland’ met een foto erbij van de hekrunderen op de Helllegatsplaten. Op deze manier wilde gemeente meer toeristen naar het eiland lokken en laten zien hoe mooi de natuur hier is. “We zijn de campagne gestart omdat we trots zijn op alles wat het eiland te bieden heeft. Dit gaan we de komende maanden dan ook op deze manier promoten,” zegt wethouder Arend-Jan van der Vlugt bij de aftrap op maandagochtend 4 september. Dat de gemeente van het eiland houdt dat is aan alles te zien, maar wat vinden de inwoners van Goeree-Overflakkee eigenlijk van het eiland? En zijn er locaties die iedereen gezien moet hebben?

Voor de echte Flakkeeënaren is het allemaal maar gewoon dagelijkse kost, al zijn er gelukkig een hoop die toch nog kunnen genieten van al het moois op het eiland. Zo ook Marcherie van Raavens (59): “Ik kom zelf uit Rotterdam, maar ik woon al zo’n 35 jaar en ik vind het prachtig. Ik weet niet of ik echt kan zeggen dat ik een favoriete plek heb op het eiland, op veel plekken kom ik namelijk niet. Maar ik vind D’n Diek altijd wel gezellig en ik vind het heerlijk om in de winter op het strand te lopen. Ik neem de honden vaak mee de polder in of naar een strandje of natuurgebied ergens op het eiland. Geweldig dat we hier zoveel kanten op kunnen.” En zo denkt ook Jan-Willem Kramer erover; “Goeree-Overflakkee is een prachtig eiland waar je heerlijk rustig woont, maar waar tegelijkertijd ook steeds meer te beleven valt. We hebben prachtige natuur gebieden, historische dorpskernen en er gebeurt steeds meer. Heerlijk!”

LEES OOK: Nostalgische actie JMK – Win een rit in een Eend

Geboren Flakkeeënaar Danny Fish (30) woont tegenwoordig niet meer op het eiland, maar heeft het hier wel altijd naar zijn zin gehad. “Het fijne van Flakkee is dat het er lekker rustig is. Geen herrie, niet te veel mensen, je kent elkaar, er is sociale controle en daar kan ik echt van genieten als ik af en toe weer terug kom naar het eiland. En zeker nu ik weg ben van het eiland merk ik hoe bijzonder de tulpenvelden zijn,” vindt Danny. Miranda Scholts (35) is juist naar het eiland toegekomen: “Het was voor mij een grote overgang om van Spijkenisse naar Sommelsdijk te komen, maar ik heb er geen spijt van. Ik mis natuurlijk de bioscoop en je hebt hier minder winkels, maar de gezelligheid, rust en de ruimte maken een hoop goed. Als ik wil zit ik zo in de grote stad, ideaal!”

Joke de Vries (67) is lid van het promotieteam van GO en vind dat gemeente goed bezig is. “Ik woon hier al sinds mijn geboorte en heb nooit de behoefte gehad om te vertrekken. Ik hou van de polders en de dijken met prachtig uitzicht. We hebben kilometers strand en karakteristieke dorpen met geschiedenis. Maar anderzijds hebben we ook een goed winkelcentrum met leuke terrasjes en restaurantjes,” vindt Joke. “Sinds de samenvoeging van de gemeentes is er al een hoop gedaan voor de naamsbekendheid van het eiland. Ze zijn goed bezig en ik denk dat er met deze campagne een hoop nieuwe mensen komen kijken naar wat we hier te bieden hebben. De zeehonden, flamingo’s, de prachtige natuur. We hebben campings genoeg en leuke dingen om te doen als een eigen vogelpark. Ik heb niet zo zeer een lievelingsplek op het eiland, ik kan niet kiezen. Maar het gevoel van ‘thuiskomen’ krijg ik toch altijd wel bij het zien van de hekrunderen op de Hellegatsplaten.”

De campagne
De Hoezo…?-campagne van de gemeente, het VVV en Connexxion is terug te vinden in kranten, op Social Media, op en in de bussen en via radiospots op Radio Rijnmond. Tien weken lang rijden er 12 bussen met prachtige foto’s en passende slogans rond en in nog eens zo’n 100 bussen worden bijbehorende posters opgehangen. De totale campagne loopt tot maart 2018.

Reacties