Maak Goeree-Overflakkee Fairtrade!

Foto: Pixabay; IsaacFryxelius

Fairtrade betekent eerlijke handel; boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden ontvangen een eerlijke prijs voor hun producten en werken onder menswaardige omstandigheden.

Ook de gemeente Goeree-Overflakkee wil hieraan bijdragen. Bij een ‘Fairtrade Gemeente’ werken horeca, winkels, bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners samen aan bewustwording én het gebruik van fairtrade.

De sleutel tot succes voor de aanvraag van het keurmerk ‘Fairtrade Gemeente’ ligt bij deelnemende partijen uit de samenleving en een nog op te richten werkgroep. Deze werkgroep zorgt als stimulerende kracht voor de promotie van fairtrade binnen de gemeente en dat bedrijven, winkels en organisaties hun assortiment controleren en aanpassen om aan de voorwaarden te voldoen. Er zijn momenteel al 78 gemeenten met het gemeentelijke keurmerk ‘Fairtrade Gemeente’.

LEES OOK: Dirksland Ziekenhuis krijgt mobiele echo cadeau 

Voorwaarden ‘Fairtrade Gemeente’
Om ‘Fairtrade Gemeente’ te worden, zijn er deelnemende bedrijven nodig èn een actieve werkgroep die bedrijven, winkels en organisaties betrekt, controleert en hierover rapporteert:
·         Er is een lokale werkgroep actief en deze voert actief campagne
·         Zes supermarkten hebben minimaal tien fairtrade producten over meerdere afdelingen
·         Twee recreatiewinkels, vier horecagelenheden en twee overige winkels hebben meerdere fairtrade producten
·         Vier bedrijven en acht maatschappelijke organisaties schenken fairtrade koffie en thee
·         Acht bedrijven/winkels dragen actief bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Goeree-Overflakkee fairtrade; doet u mee?
Welke enthousiaste inwoner of ondernemer wil een actieve werkgroep vormen of hieraan deelnemen? En welke bedrijven willen fairtrade producten in hun assortiment opnemen?

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Joël Eichler, beleidsadviseur Economische Zaken via e-mail; [email protected] of telefonisch via het algemene telefoonnummer 14 0187. Bij voldoende respons wordt een werkgroep geformeerd en onderzocht of het keurmerk kan worden behaald.

Reacties