VIDEO: Drink water beleid gestart

Foto: Sam Fish

Openbare basisschool de Pannebakker in Nieuwe-Tonge is als eerste school op Goeree-Overflakkee gestart met het ‘drink water’ beleid.

Meerdere scholen hebben al aangegeven mee te willen doen met dit project van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

De dag begon heel gezellig met een paasontbijt waarna alle leerlingen een blauwe Evides bidon kregen. Om die bidon te vullen zijn er natuurlijk watertappunten nodig, dus die hebben de leerlingen ook nog even opgezocht in de school door middel van een kleine speurtocht.

“De kinderen hebben ook les gehad zodat ze weten waarom water zo belangrijk is voor ons. Dit hebben we natuurlijk niet alleen gedaan, we hebben hulp gekregen van Laurey en Cindy van JOGG. De kinderen vond het echt heel erg leuk, vooral de dans die ze straks gaan opvoeren,” vertelt directrice Sandra van der Welle trots. “Ik ben ook heel blij dat we dit project zijn aangegaan en dat we het samen met Cindy en Laurey zo leuk hebben kunnen aankleden.”

LEES OOK: Kleuters in Nieuwe-Tonge krijgen groots diplomafeest

“Jongeren Op Gezond Gewicht is een project vanuit de gemeente en wij proberen kinderen te stimuleren om goed te bewegen, maar ook om gezonder te eten en drinken. Zo is de Pannebakker ook al bezig met het fruitproject, wat heel goed is en nu gaan ze ook nog eens het goede voorbeeld geven door water te drinken,” vertelt Laurey van de Berg. “Meer water drinken en minder zoete drankjes zorgt ervoor dat je lekker fit blijft.”

De start van het water drinken werd afgesloten met een heuse flashmob door de ongeveer honderd leerlingen. Ook Evides-mascotte Evi danste mee met de kinderen.

Reacties