Weerbaarheidstraining voor groep 8

Foto: Sam Fish

In opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee organiseert stichting ZIJN Jongerenwerk de weerbaarheidstraining ‘Lets Talk’ voor aankomende brugklasleerlingen.

Het jongerenwerk geeft deze interactieve cursus waarbij de nadruk ligt op veiligheid en weerbaarheid. De lessen zijn opgebouwd uit mentale en fysieke onderdelen. Door themaspellen, rollenspellen en kringgesprekken worden verschillende thema’s uitgelegd. De thema’s zijn; gevoelens, eigen normen en waarden, grenzen stellen, groepsdruk, pesten, lichaamstaal van anderen, karakters en vriendschappen en niet te vergeten social media .

Deelname aan deze training is gratis.

LEES OOK: Op stap met de kinderpolitie

Op dinsdag avond 21 maart is er een ouderavond waarin uitgelegd wordt wat het doel is van de training. Deze avond vindt plaats in het Diekhuus te Middelharnis aan het Beneden Zandpad 7 van 19.00 tot 20.00 uur. Alle acht de trainingsdagen vinden plaats in het Diekhuus van 13.30 uur tot 15.00 uur. We starten op woensdag 22 maart.

Voor meer informatie of aanmelding voor de training kunt u contact opnemen met Ilse van der Welle ; dit kan per e-mail via [email protected]

Reacties